ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/03/2016 15:03 EET | Updated 06/03/2016 15:04 EET

Οι μυστηριώδεις ήχοι από το βαθύτερο σημείο του ωκεανού που θα στοιχειώσουν τα όνειρα σας

ChinaFotoPress via Getty Images
AT SEA, UNSPECIFIED - JUNE 27: (BEST QUALITY AVAILABLE) (CHINA OUT) A submersible 'Jiaolong' works at a depth of 7,062 metres on June 27, 2012 in the western Pacific Ocean. The submersible 'Jiaolong', carrying two people, reportedly reached the depth during its fifth dive into the Mariana Trench, the deepest part of the world's oceans which is located in the western Pacific Ocean, (Photo by ChinaFotoPress/ChinaFotoPress via Getty Images)

Η Τάφρος των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο της θάλασσας στον κόσμο, το οποίο αγγίζει τα 11.000 μέτρα και βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το να ακούς το πως είναι να βρίσκεσαι 11.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι κάτι που σίγουρα προκαλεί ανατριχίλα. Στο παρακάτω ηχητικό ακούγονται ήχοι από την Τάφρο των Μαριανών και είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να καταγράψουν κάτι τέτοιο. Ήχοι μυστηριώδεις από τα βάθη της «αβύσσου».

Όπως μεταδίδει η Independent, ο ωκεανογράφος Bob Dziak της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, ανέφερε στο Gizmodo, ότι πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για την συγκεκριμένη τάφρο και καθώς το φως του ηλίου δεν φτάνει εκεί τότε τα ηχητικά κύματα είναι ίσως πιο εύκολο να δημιουργήσουν μια εικόνα για τι επικρατεί εκεί κάτω.

Η ομάδα του Dziak σχεδίασε, σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα όργανο καταγραφής, το οποίο ήταν σε θέση να καταγράψει τα ηχητικά δεδομένα. Το συγκεκριμένο όργανο παρέμεινε για 23 ημέρες στο βυθό της τάφρου και στη συνέχεια ήρθε στην επιφάνεια.

Ακούστε το ηχητικό: