ΔΙΕΘΝΕΣ
07/03/2016 15:27 EET | Updated 07/03/2016 15:28 EET

Εκτός Μνημονίου και επίσημα η Κύπρος: Η ανακοίνωση του Eurogroup

ASSOCIATED PRESS
Cyprus' finance minister Harris Georgiades speaks to the media during a press conference at the Ministry of Finance, Nicosia, Cyprus, Thursday, Nov.7, 2013. Cyprus' finance minister says that international creditors' second review of the country's bailout program has found that the required reforms are on track. (AP Photo/Petros Karadjias)

Εκτός Μνημονίου βγαίνει και επίσημα πλέον η Κύπρος, έπειτα από όσα ανακοινώθηκαν επίσημα μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup. Έπειτα από τρία χρόνια η Κύπρος τίθεται επίσημα εκτός του προγράμματος προσαρμογής, κάτι που ανακοίνωσε και επίσημα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μάλιστα έδωσε και συγχαρητήρια.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της, η Κύπρος πέτυχε μια εντυπωσιακή εντυπωσιακή ανάκαμψη της οικονομίας στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, ενώ επισημαίνει πως «η δημοσιονομική θέση έχει αποκατασταθεί και βρίσκεται σε βιώσιμο δρόμο, ενώ το δημόσιο χρέος βρίσκεται σε πτωτική πορεία». Συγχαρητήρια όμως στην Κύπρο έδωσαν τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Πιερ Μοσκοβισί σε δηλώσεις τους αμέσως μετά το τέλος του Eurogroup.

Την είδηση της εξόδου της Κύπρου από το Μνημόνιο επιβεβαίωσε επίσημα με ανάρτησή του στο twitter και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου με ανάρτησή του στο twitter:

«Η Κύπρος εκτός Μνημονίου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα, μακριά από λαϊκισμούς και λάθη του παρελθόντος, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sponsored Post