Πάνω από 12.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη

Πάνω από 12.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη
Sooc

Πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην αναμονή στην Ειδομένη, όπου συρρέουν όλο και περισσότεροι.

Ωστόσο, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την αστυνομία, μόλις 337 πρόσφυγες πέρασαν στην ΠΓΔΜ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και υπεύθυνος του Συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι είναι ανάγκη να αποσυμπιεστεί η περιοχή της Ειδομένης από τους πρόσφυγες που έχουν συσσωρευτεί στο σημείο.

Ο κ. Βίτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας επιχείρησης στην Ειδομένη παρόμοιας με αυτής της πλατείας Βικτωρίας, ούτως ώστε οι πρόσφυγες να μεταφερθούν συντονισμένα σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, αρκετά πίσω από την ουδέτερη ζώνη των ελληνοσκοπιανών συνόρων και σημείωσε ότι αναλόγως με τον αριθμό των προσφύγων που θα επιτρέπεται να διέλθει στα Σκόπια, θα προωθείται στα σύνορα.

Τόνισε δε, ότι οποιαδήποτε απόφαση θα παρθεί μετά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ σημείωσε ότι οι 33.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν κατανεμηθεί σε διάφορα hotspots ανά την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι στόχος μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι να αποσυμπιεστεί ο Πειραιάς όπου καθημερινά παραμένουν περίπου 2.000 άτομα.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή