ΔΙΕΘΝΕΣ
09/03/2016 05:55 EET | Updated 09/03/2016 05:55 EET

Δημοσκόπηση Forsa: Αυξάνεται η δημοτικότητα της Μέρκελ

ASSOCIATED PRESS
German Chancellor Angela Merkel walks away during a party convention of the Christian Democrats (CDU) in Karlsruhe, Germany, Monday, Dec. 14, 2015. Germany will reduce the influx of migrants coming in, Merkel promised her conservative party on Monday, insisting that she's still confident her approach will work and Europe will pass its

Η υποστήριξη προς την καγκελάριο της Γερμανίας αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης λίγες ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές σε τρία γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια. Η αύξηση αυτή ωστόσο δεν αντανακλάται και στο κόμμα της.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, η Μέρκελ θα εξασφάλιζε το 50% των ψήφων, δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, σε μία υποθετική προεδρική εκλογή, έναντι του σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που θα περιοριζόταν στο 13%.

Ωστόσο, το συντηρητικό μπλοκ των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU-CSU) παραμένει καθηλωμένο στο 35%. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 23%, υποχωρώντας κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) , το οποίο αναμένεται να καταγράψει καλή επίδοση στις τοπικές εκλογές της Κυριακής στη Βάδη-Βιρτεμβέργη, τη Ρηνανία-Παλατινάτο και τη Σαξονία-Ανχαλτ, περνά στο 10%, ενισχυμένο κατά μία μονάδα.

Οι τοπικές εκλογές αποτελούν το πρώτο τεστ της Μέρκελ για την ανοικτή της προσφυγική πολιτική, έπειτα από οκτώ σκληρούς μήνες κατά τους οποίους κατέγραψε απώλειες για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ήλθε σε σύγκρουση με κυβερνητικούς, καθώς και ευρωπαίους εταίρους.

Χθες, Τρίτη, γράφημα της Statista έδειχνε χθες, έχουν εκτοξευθεί οι αριθμοί αυτών που συμμετέχουν σε ακροδεξιές διαδηλώσεις στη Γερμανία: Ειδικότερα, 307.056 άτομα συμμετείχαν σε τέτοιες εκδηλώσεις μέσα στην τελευταία δεκαετία, εκ των οποίων οι 59.345 μόνο μέσα στο 2015.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)