ΔΙΕΘΝΕΣ
09/03/2016 07:50 EET | Updated 09/03/2016 08:35 EET

Η Google προσέλαβε τον Christopher Poole του 4chan, τον "Mark Zuckerberg του underground διαδικτύου"

Hutton Supancic via Getty Images
Christopher Poole speaks at the 2011 SXSW Music, Film + Interactive Festival Keynote: Christopher Poole at Austin Convention Center on March 13, 2011 in Austin, Texas. *** Local Caption ***

Πρόκειται για μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες αποφάσεις που έχει πάρει η Google τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει αμέτρητες διαδικτυακές συζητήσεις.

Ο διαδικτυακός κολοσσός προσέλαβε τον Christopher Poole, ιδρυτή του αμφιλεγόμενου ιστότοπου 4chan, για να βοηθήσει μια αναβίωση της στρατηγικής της στα κοινωνικά δίκτυα. Ο 27χρονος μάλιστα θα αναλάβει μια υψηλόβαθμη θέση, πιθανότατα στην ομάδα του Google+.

"Σήμερα είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εντάχθηκα στην οικογένεια της Google." έγραψε ο γνωστός και ως "Moot" στο προσωπικό του blog το οποίο έχει τίτλο My next chapter.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone ο Poole χαρακτηρίζεται ως ο "Mark Zuckerberg του underground διαδικτύου". Ο 27χρονος ίδρυσε το 4chan το 2003 όταν ήταν 15 ετών.

Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι έχει 20 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα και τον Ιανουάριο του 2015 πουλήθηκε σε έναν Ιάπωνα ειδικό στα κοινωνικά δίκτυα τον Hiroyuki Nishimura, για άγνωστο ποσό.

Στο παρελθόν το 4chan είχε φιλοξενήσει πορνογραφικές εικόνες και το 2014 χρησιμοποιήθηκε από χάκερς για τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών γνωστών γυναικών, περιλαμβανομένης της Jennifer Lawrence.

Το βίντεο του Mashable είναι κατατοπιστικό για το τι ακριβώς είναι το 4chan.

Μέσα σε αυτό βρίσκεις φωτογραφίες και βίντεο τα οποία δεν θα έπρεπε να είναι προσβάσιμα στον καθένα. Μεταξύ αυτών θα βρεις γυμνές φωτογραφίες και βίντεο, εικόνες ωμής βίας και ναρκωτικά.