ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/03/2016 02:26 EET | Updated 09/03/2016 02:26 EET

Πως «σκιαγραφούν» το προφίλ της Ρούπα στην Αντιτρομοκρατική

Eurokinissi

Ανήσυχοι είναι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ύστερα από τη δημοσίευση επιστολής της Πόλα Ρούπα, στην οποία παραδέχεται ότι θα επιχειρούσε εναέρια απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στη Huff Post Greece τις παρατηρήσεις του: «Η τρομοκρατία όπως τη ξέραμε από την εποχή της 17 Νοέμβρη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τότε μία οργάνωση μετά την εξάρθρωσή της έπαυε τη δράση της. Τώρα δεν συμβαίνει το ίδιο. Όλοι οι συλληφθέντες για τρομοκρατία δηλώνουν από τη φυλακή ότι θα συνεχίσουν την επανάσταση. Το ίδιο δηλώνει και η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προσπάθειες ανασύνταξης τρομοκρατικών πυρήνων δεν θα σταματήσουν ποτέ. Γνωρίζουμε ότι πάντα θα υπάρχουν ευήκοα ώτα για να ενταχθούν σε πυρήνες. Η Ρούπα στο κείμενό της ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει με κάθε κόστος. Όλες οι έρευνες εστιάζονται στον εντοπισμό της. Πριν την απόπειρα αρπαγής του ελικοπτέρου είχαμε κάποιες πληροφορίες για το που μπορεί να βρίσκεται και ήμασταν αισιόδοξοι. Τώρα τα δεδομένα άλλαξαν».

Δείγμα της θέλησής της Πόλας Ρούπα να συνεχίσει τη δράση της, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, είναι το γεγονός πως αποσυνδέει ότι είναι μητέρα, στο πλαίσιο της αφιέρωσης της ζωής της στην υπόθεση της κοινωνικής επανάστασης. «Δεν έχω μπει και ούτε πρόκειται να μπω στην διαδικασία να τροφοδοτώ αυτή την συζήτηση. Αντί γι' αυτό πάντα μιλούσα και μιλάω πολιτικά. Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα και η προσωπική μου ζωή δεν αφορά κανέναν. Όλες οι επαναστάσεις στην ιστορία πραγματοποιήθηκαν από ανθρώπους που έβαλαν το κοινό συμφέρον πάνω από το ατομικό, που ρίσκαραν για αυτήν τη ίδια την ζωή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σημειώνουν πως αν και δεν όφειλε, η Πόλα Ρούπα για να φανεί συνεπής στο πλαίσιο του αγώνα και του προφίλ της αναλαμβάνει την ληστεία της τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία, τον περασμένο Ιούνιο με λεία 125.000 ευρώ, την οποία εντάσσει στο πλαίσιο εξασφάλισης της επιβίωσής της στην «παρανομία» και στην χρηματοδότηση της επιχείρησης απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη και άλλων κρατουμένων από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως όταν μία υπάλληλος της είπε ότι «κι εμείς φτωχοί άνθρωποι είμαστε», η Πόλα Ρούπα υποστηρίζει ότι της πρότεινε να πάνε σε «τυφλό» σημείο όπου δεν υπήρχαν κάμερες για να της δώσει 5.000 ευρώ, τα οποία και δεν δέχτηκε.