ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/03/2016 16:27 EET | Updated 10/03/2016 16:27 EET

Παραλείψεις και κενά στο πόθεν έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη εντόπισε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής

Eurokinissi

Σημαντικές παραλείψεις και πολλά κενά διαπίστωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί ελεγκτές οι οποίοι διενήργησαν τον έλεγχο στα πόθεν έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη. Το πρωί της Παρασκευής συνεδριάζει στη Βουλή η Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες προκειμένου να συζητήσει το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών. Το ερώτημα είναι αν η Επιτροπή θα αποφασίσει την παραπομπή του εκδότη στη Δικαιοσύνη και αν αυτή η απόφαση θα είναι ομόφωνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το πόθεν έσχες του Στ. Ψυχάρη περιλαμβάνει:

1) Δεν υπάρχουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006

2) Δεν υπάρχουν παραστατικά σχεδόν για το σύνολο των δηλωθέντων ποσών.

3) Δεν υπάρχουν συμβάσεις δανείων και βεβαιώσεις τράπεζας για την εξυπηρέτηση των δανείων.

4) Δεν υπάρχει σχέδιο απορρόφησης της ΣΠ.ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΕ από τη ΔΟΛ Α.Ε.

5) Δεν υπάρχουν συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών.

6) Δεν υπάρχουν τραπεζικά παραστατικά των καταθέσεων των ετών 2007 έως 2012.

7) Σε δύο διαφορετικές δηλώσεις διαφορετικών ετών αναφέρονται ακριβώς τα ίδια ποσά τραπεζικών καταθέσεων για τον ίδιο και τη σύζυγό του με ακρίβεια δεκαδικών στοιχείων, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο έως και αδύνατο.

8) Υπάρχουν δηλώσεις για δύο χρήσεις όπου δηλώθηκαν σημαντικά ποσά απαλλασσομένων εσόδων. Από τα ποσά αυτά προκύπτουν υψηλά ετήσια πλεονάσματα εσόδων, τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στο ποσό των δηλουμένων καταθέσεων.

9) Σε άλλη δήλωση άλλης χρήσης, προκύπτει αρνητικό υπόλοιπο που οφείλεται στο ότι δηλώθηκαν χαμηλά εισοδήματα και πολύ μεγαλύτερες δαπάνες, αγορές μετοχών και αύξηση καταθέσεων.

Επιπλέον:

10) Για το δάνειο των 50 εκατ. από την ALPHA για την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ και την αποπληρωμή μέρος του δανείου από τον ίδιο, δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση επειδή δεν υπάρχουν οι δηλώσεις των ετών 2005 και 2006.

11) Για τα δάνεια και τις συναλλαγές που αναφέρονται στην έκθεση της ALPHA για τα έτη 2012 και 2014 δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση, γιατί δεν έχει καταθέσει ο Ψυχάρης τα σχετικά παραστατικά.