ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/03/2016 05:03 EET | Updated 11/03/2016 05:03 EET

Σύσκεψη της Περιφέρειας Αττικής με Δημάρχους για τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

sooc

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να αποφασίσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες αν θα υπάρξει νέα μετακίνηση προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, καθώς περίπου 3.000 άτομα αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε στεγασμένους χώρους του ΟΛΠ, ενώ χθες Πέμπτη αργά το βράδυ και σήμερα Παρασκευή το πρωί αφίχθησαν δύο πλοία με 1134 άτομα.

Για σήμερα, δεν υπάρχει άλλη προγραμματισμένη άφιξη πλοίου με μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ πολλοί πρόσφυγες μετακινήθηκαν και σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά προς τον ηλεκτρικό σταθμό με προορισμό το κέντρο της Αθήνας. 

Η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει σήμερα Παρασκευή σύσκεψη με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου, με κεντρικό θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με πηγές από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, αναμένεται να ζητηθεί η διάθεση χώρων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, ενώ από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζητούν μέσω νομοθετικής ρύθμισης μεταφορά πόρων από την κεντρική κυβέρνηση αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να μπορέσουν να μπορούν να εμπλακούν στην κάλυψη των αναγκών. Επίσης, ζητούν προσλήψεις προσωπικού για την υποστήριξη όλων αυτών των δομών όπου θα φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους και τους µαθητές για τη µεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσµα για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - µετανάστες.

Μέλη της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικοί από σχολεία του Πειραιά αναμένεται να διανέμουν σήμερα Παρασκευή ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες στη μία το μεσημέρι, στην Πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)