ΔΙΕΘΝΕΣ
13/03/2016 13:40 EET | Updated 13/03/2016 17:33 EET

Αιματηρή επίθεση σε τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού

SIA KAMBOU via Getty Images
A helicopter handed over by the national council of security hovers over Ivorian policemen at the police academy in Abidjan on December 23, 2014 within the framework of modernising Ivory Coast's national police force. AFP PHOTO/SIA KAMBOU (Photo credit should read SIA KAMBOU/AFP/Getty Images)

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού, μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με το Reuters, οι νεκροί είναι δεκαέξι, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται τέσσερις Ευρωπαίοι. Όπως αναφέρουν οι αρχές της πόλης, οι έξι δράστες εξουδετερώθηκαν από αστυνομικούς.

«Προς το παρόν, έχουμε συνολικά 12 νεκρούς, ανάμεσά τους τέσσερις Ευρωπαίοι...Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν υπάρχουν άλλοι. Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, άνδρες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους άνοιξαν πυρ εντός του ξενοδοχείου L’Etoile du Sud που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο ξένους τουρίστες. Το ξενοδοχείο βρίσκεται 40 χλμ από το Αμπιτζάν, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και συγκεκριμένα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Grand Bassam.

Την ευθύνη για την επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού ανέλαβε η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE. .

Bίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα δείχνει τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι στους εξωτερικούς χώρους ενός ξενοδοχείου:

Η επίθεση σημειώνεται σχεδό δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στην γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς.