Μητσοτάκης: Γροθιά στο στομάχι της Ευρώπης η Ειδομένη. Να μεταφερθούν σε άλλες δομές οι πρόσφυγες

Μητσοτάκης: Γροθιά στο στομάχι της Ευρώπης η Ειδομένη. Να μεταφερθούν σε άλλες δομές οι πρόσφυγες
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ΝΔ

«Γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης» είναι η Ειδομένη, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή.

«Πρέπει οι πρόσφυγες να μεταφερθούν άμεσα σε άλλες δομές» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι τελευταίες σοβαρές εξελίξεις τον υποχρεώνουν να μεταβεί στην περιοχή, «εκεί που βουλιάζει ο ανθρωπισμός του απόντος κ. Τσίπρα».

«Η Ειδομένη πρέπει να εκκενωθεί»

«Οι συνθήκες εδώ είναι απολύτως απάνθρωπες. Με 12.000 ανθρώπους σε συνθήκες πρωτόγνωρες, μέσα στη λάσπη, με λίγους εθελοντές, οι οποίοι παρέχουν τη βοήθειά τους, με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά προφανώς το μέγεθος του προβλήματος τους ξεπερνά. Κάνω, και σήμερα, εδώ, μια ύστατη έκκληση στην Κυβέρνηση να εκπονήσει άμεσα ένα οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης αυτού του χώρου και μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε συνθήκες αξιοπρεπείς.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Καταλαβαίνετε τι θα συμβεί σε περίπτωση που βελτιωθεί και λίγο ο καιρός. Θα βρισκόμαστε μπροστά σε μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα.Η Ειδομένη πρέπει να εκκενωθεί και πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν, το συντομότερο δυνατόν, σε άλλες δομές, ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία τους. Λάβετε υπόψη ότι ο μισός πληθυσμός της Ειδομένης είναι μικρά παιδιά, τα οποία αρρωσταίνουν με πολύ μεγάλη συχνότητα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δημοφιλή