ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/03/2016 19:32 EET | Updated 16/03/2016 06:02 EET

Παραίτηση Μουζάλα ζητά ο Πάνος Καμμένος και ΝΔ για τον χαρακτηρισμό της ΠΓΔΜ ως Μακεδονία. «Συγγνώμη για την γκάφα» είπε ο ίδιος

Κυβερνητικοί τριγμοί μετά την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, της ΠΓΔΜ ως Μακεδονία. Ο ίδιος μπορεί άμεσα να ζήτησε συγνώμη, ωστόσο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε την παραίτησή του.

Την παραίτησή του ζήτησε και η ΝΔ, ενώ το Μαξίμου κάλυψε τον υπουργό.

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα». Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μουζάλας, μέσω του Αθήνα 9.84 σχολίασε τις επιθέσεις επειδή σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Παύλο Τσίμα για τον ΣΚΑΙ αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία».

Αναφορά που στάθηκε αφορμή για να ζητήσει η ΝΔ την παραίτησή του

Για ατόπημα το οποίο δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες κάνει λόγο η ΝΔ με αφορμή την αναφορά του υπουργού αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως«Μακεδονία».

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα καθώς αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μουζάλας ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων.

«Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτηση» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πως σχολιάζει το Μαξίμου

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι καταλήγοντας: «Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».