ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/03/2016 14:56 EET | Updated 25/03/2016 15:45 EET

Οι χειρονομίες που θα πρέπει να αποφύγετε σε ορισμένες χώρες για να μην βρεθείτε μπλεγμένοι

eurokinissi

Είναι μερικές από τις χειρονομίες εκείνες που κάνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Ορισμένες από αυτές βγαίνουν ασυναίσθητα καθώς μιλάμε και τις χρησιμοποιούμε προκειμένου να επικοινωνήσουμε με τους γύρω μας. Ωστόσο, εάν βρεθούμε σε ορισμένα μέρη του εξωτερικού θα πρέπει να τις ξεχάσουμε διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μας «κοστίσουν» ακριβά, σύμφωνα με την Daily Mail.

Το σήμα της νίκης

the v sign

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σήμα της νίκης που σχηματίζουμε με τον δείκτη και τον παράμεση του χεριού μας είναι κάτι αποδεκτό στις ΗΠΑ. Δεν ισχύει όμως το ίδιο στην Βρετανία, την Ιρλανδία, την Νέα Ζηλανδία και την Ιρλανδία, καθώς υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να είναι προσβλητικό.

Ποτέ μην ακουμπήσετε τα κεφάλια των ανθρώπων στην Ταϊλάνδη

king bhumibol adulyadej money

Εάν βρεθείτε στην Ταϊλάνδη, τότε ποτέ μην κάνετε το λάθος να τους ακουμπήσετε στο κεφάλι, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί ως προσβολή. Επίσης μην κάνετε το λάθος να πατήσετε πάνω σε χαρτονομίσματα της χώρας γιατί μπορεί να βρεθείτε στη φυλακή. Ο λόγος; Έχουν πάνω τους το πρόσωπο του βασιλιά King Bhumibol Adulyadej.

Μην ανταγωνίζεστε τους φρουρούς της Βασίλισσας στη Βρετανία

queens guards

Σε περίπτωση που βρεθείτε στη Βρετανία και δείτε μπροστά σας τους εντυπωσιακούς φρουρούς της Βασίλισσας, μην κάνετε το λάθος να ντυθείτε σαν και αυτούς, φορώντας τα κόκκινα πουκάμισα και τα καπέλα από δέρμα αρκούδας.

Μην κάνετε με το χέρι σας «οκ» στη Βραζιλία

sighn of ok

Το σήμα του «οκ» που κάνουμε με το χέρι μας είναι μια γενικά αποδεκτή κίνηση που όλοι την καταλαβαίνουν. Μην κάνετε όμως το λάθος να το κάνετε στη Βραζιλία γιατί μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένοι.

Μην δείχνετε τα πέλματα των ποδιών σας στη Μέση Ανατολή

bottom of your feet

Εάν είστε επισκέπτης στη Μέση Ανατολή τότε μην κάνετε το λάθος να δείξετε στους γύρω σας τα πέλματα των ποδιών σας γιατί θεωρείται προσβολή.

Μην φοράτε τα παπούτσια σας σε ξένα σπίτια

shoes

Το να φοράτε τα παπούτσια σας σε ξένα σπίτια μπορεί να σας φαίνεται αποδεκτό και ως κάτι φυσιολογικό, ειδικά σε χώρες όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Σουηδία. Ορισμένες φορές όμως κάποιοι έχουν ως κανόνα τα παπούτσια να μένουν εκτός σπιτιού με αποτέλεσμα να τα βγάζουν πριν μπουν σε αυτό. Οπότε προσοχή.