ΔΙΕΘΝΕΣ
22/03/2016 07:23 EET | Updated 22/03/2016 08:32 EET

Στο Ντίσελντορφ προσγειώθηκε η πτήση της Aegean που αναχώρησε από την Αθήνα για τις Βρυξέλλες

DIRK WAEM via Getty Images
A photo taken on March 22, 2016 shows Brussels Airport, in Zaventem, after two explosions rocked the main hall of the airport.At least 13 people have been killed after two explosions occured in the departure hall of Brussels Airport. Government sources speak of a terrorist attack. The terrorist threat level has been heightened to four across the country. / AFP / BELGA / DIRK WAEM / Belgium OUT (Photo credit should read DIRK WAEM/AFP/Getty Images)

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ η πτήση της Aegean Α3620 που αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών στις 08:30 με τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες.

Η πτήση της Aegean ετοιμαζόταν να προσγειωθεί, στις 10:30 τοπική ώρα,

Η πτήση της Α3620 της Aegean που αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών στις 8:30 με τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στις 10:30 τοπική ώρα. Ωστόσο με ανάρτηση της εταιρείας στο Twitter έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι θα προσγειωθεί στο Ντίσελντορφ.

Εν τω μεταξύ όλες οι πτήσεις προς τις Βρυξέλλες έχουν ακυρωθεί μέχρι νεωτέρας εντολής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άτομα ενώ δεκάδες ακόμη τραυματίσθηκαν.

Επίσης το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου, το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια αυξήθηκε σε όλη τη χώρα στην ανώτατη βαθμίδα 4.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγή του γαλλικού αεροδρόμιου.

Παράλληλα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον λογαριασμό twitter του αεροδρομίου.

"Μην έρχεστε στο αεροδρόμιο - το αεροδρόμιο εκκενώνεται. Αποφύγετε την περιοχή του αεροδρομίου. Οι πτήσεις έχουν ματαιωθεί", σημειώνεται στον λογαριασμό στο Twitter.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετεί περισσότερα από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.