ΔΙΕΘΝΕΣ
22/03/2016 15:28 EET | Updated 22/03/2016 15:28 EET

Γερμανία: Σύριοι πρόσφυγες βοήθησαν στέλεχος του ακροδεξιού NPD μετά από τροχαίο

ASSOCIATED PRESS
In this Thursday, Feb. 25, 2016 photo a campaigning poster of German nationalist party NPD hangs on a lamp post in Nauen, Germany. The poster reads

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού, νεοναζιστικού κόμματος NPD, που έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από δύο Σύριους πρόσφυγες, οι οποίοι όμως έφυγαν από το σημείο πριν φτάσουν στην περιοχή οι άνδρες της πυροσβεστικής και τα ασθενοφόρα.

Το αυτοκίνητο του Στέφαν Γιαγκς, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το NPD στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο Άλτενστατ, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα δέντρο πριν από μία εβδομάδα, έγραψε η εφημερίδα Frankfurter Rundschau επικαλούμενη έναν πυροσβέστη.

Αν και σοβαρά τραυματισμένος, ο Γιαγκς κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από δύο Σύρους πρόσφυγες που περνούσαν τυχαία από το σημείο, είπε ένας εκπρόσωπος των εθελοντών πυροσβεστών του Μπούντινγκεν.

Το NPD είναι ένα ρατσιστικό, αντισημιτικό μόρφωμα σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα από τη γερμανική δικαιοσύνη με το ερώτημα της απαγόρευσης της λειτουργίας του. Αν και σε εθνικό επίπεδο τα ποσοστά του είναι ασήμαντα, σε ορισμένες περιοχές της πρώην ανατολικής Γερμανίας έχει ισχυροποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τη Frankfurter Rundschau ο 29χρονος Γιαγκς συμμετείχε τον περασμένο Ιανουάριο σε μια συγκέντρωση στην οποία οι περίπου 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που έφτασαν πέρσι στη Γερμανία χαρακτηρίστηκαν «παράνομοι πίθηκοι».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)