ΔΙΕΘΝΕΣ
22/03/2016 14:25 EET | Updated 22/03/2016 14:27 EET

«Οχυρώνεται» η Ευρώπη. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε πολλές χώρες. Προτεραιότητα αεροδρόμια, σταθμοί ΜΜΜ και δημόσια κτίρια

EVERT ELZINGA via Getty Images
The military police carries extra patrols at Schiphol Airport in Amsterdam, on March 22, 2016 in response to the attacks in the departure hall of Brussels Airport and at a Brussels metro station. / AFP / ANP / Evert Elzinga / Netherlands OUT (Photo credit should read EVERT ELZINGA/AFP/Getty Images)

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφαλείας όλων των χωρών της Ευρώπης ενώ λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας κυρίως στα σύνορα χωρών, αεροδρόμια και σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς.

Γαλλία: Αμέσως ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού ενώ αυξημένα μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο αεροδρόμιο Ντε Γκωλ και στον αερολιμένα της Τουλούζης, αυξημένες δυνάμεις ασφαλείας παρατηρούνται στο Ορλί όπως και στον Γκαρ ντυ Νορντ που συνδέει σιδηροδρομικά το Παρίσι με τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν αναπτυχθεί 1.600 αστυνομικοί και μέλη της χωροφυλακής «στα σύνορα και σε συγκοινωνιακές υποδομές», αυξημένα μέτρα και στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες στο Στρασβούργο. Το μεσημέρι διενεργήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της χώρας, Φρανουσά Ολάντ και τον πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς καθώς και τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας.

Ολλανδία: Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας με συμμετοχή του Στρατού που έχει έντονη παρουσία στα αεροδρόμια της χώρας αλλά και τα σύνορα με το Βέλγιο ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Ρούτε ανέφερε πως η ολλανδική κυβέρνηση «συνιστά να μην γίνουν ταξίδια προς το Βέλγιο» μετά τις επιθέσεις.

Γερμανία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα δυτικά σύνορα της χώρας (Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία) και έντονη αστυνομική παρουσία σε γερμανικά αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Μεγάλη Βρετανία: Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον ενώ ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο Γκάτγουικ ενώ συνιστάται στους πολίτες της χώρας να αποφύγουν να ταξιδέψουν στο Βέλγιο.

Ιταλία: Διατάχθηκε η λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας και πρωτίστως Fiumicino της Ρώμης, όπου η επιφυλακή αυξήθηκε στο ύψιστο επίπεδο.

Ρωσία: Επανεξετάζονται τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια