ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/03/2016 03:51 EET | Updated 22/03/2016 03:51 EET

Γεννηματά: Ο Παπανδρέου δικαιούται δεύτερη ευκαιρία. Ναι σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, αλλά μαζί με τη ΝΔ

Sooc

Ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, το βράδυ της Δευτέρας στο Star. «Δεν μιλάμε για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά για συμπόρευση και συμπαράταξη», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, επανέλαβε την επιθυμία της για σχηματισμό «εθνικής κυβέρνησης», με το επιχείρημα πως «μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μπορεί να βελτιώσει το μνημόνιο, μπορεί  να διαπραγματευτεί καλύτερα και να πετύχει παραμετρικές αλλαγές στο θέμα του χρέους για να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Μια κυβέρνηση πρέπει να έχει δύναμη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό… Αυτό χρειάζεται η χώρα, αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς» πρόσθεσε, τονίζοντας πως στην κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θα πρέπει να συμμετέχει και η ΝΔ.

Ερωτηθείσα «γιατί από την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει "όχι" σε εθνική κυβέρνηση, δεν συνεργάζεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ», η κυρία Γεννηματά απάντησε «γιατί .... κανείς δεν πρέπει να μείνει εκτός ευθυνών, γιατί αν μείνει εκτός (σσ η ΝΔ)ο λαϊκισμός θα συνεχιστεί».

Κληθείσα να απαντήσει «τι θα κάνει εάν την καλέσει ο Τσίπρας», η Φώφη Γεννηματά επέμεινε στην άποψη πως «κανένας μόνος του δεν μπορεί, μόνο όλοι μαζί μπορούμε». «Αυτό θα του απαντήσω», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι πήγε στην Σύνοδο Κορυφής «με την πλάτη στον τοίχο», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως έκανε «μεγάλο λάθος που δεν ολοκλήρωσε την αξιολόγηση», καθώς όπως τόνισε, «αξιολόγηση και προσφυγικό συνδέονται». Μιλώντας για τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, είπε πως«δεν θεωρώ τον Μουζάλα απόλυτα πετυχημένο υπουργό». Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με την πολιτική της οδηγεί σε ταξικό εμφύλιο», ενώ υποστήριξε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει το "μακρύ χέρι" των Ευρωπαίων στην χώρα μας. Τελευταία, ο κύριος Τσίπρας ακούει καλά λόγια από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, γιατί προφανώς αυτά που κάνει...  εξυπηρετούν τα συμφέροντα Γερμανίας και Γαλλίας».

H κ. Γεννηματά επανέφερε την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει «από το 2000 έως σήμερα πώς φτάσαμε ως εδώ» και  άφησε αιχμές και για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε, πως ακολουθεί την «τακτική του ώριμου φρούτου- όπως το 2012, όταν η ΝΔ οδήγησε την χώρα σε εκλογές».  

Η ίδια χαρακτήρισε «αντιφατική» την στάση του Βασίλη Λεβέντη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «δεν σέβεται τους συνομιλητές του», ενώ αντιθέτως παραδέχτηκε ότι με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη έχει καλή επικοινωνία.