ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/03/2016 08:42 EET | Updated 22/03/2016 11:22 EET

Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Nikos Libertas / SOOC

Αναβάλλεται η πολυαναμενόμενη συζήτηση στη Βουλή για την διαφθορά, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε ζητήσει αρχικά τη συζήτηση, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζήτησε αναβολή λίγων ημερών, λόγω της έκτακτης κατάστασης.

Στις 3 το μεσημέρι συνεδίασε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία αποφάσισε η προ ημερησίας να διεξαχθεί την Τρίτη (29/3). Άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία έχουν κληθεί για το ίδιο θέμα ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην επιστολή του ο προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «λόγω των σημερινών βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες πολίτες θα σας παρακαλούσα όπως διερευνήσετε την δυνατότητα αναβολής λίγων ημερών της σημερινής προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή».

Η συζήτηση είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα και επρόκειτο να διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Στο μήνυμά του προς τον λαό τον Βρυξελλών ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη».