ΔΙΕΘΝΕΣ
23/03/2016 05:31 EET | Updated 23/03/2016 08:51 EET

Η απίστευτη ιστορία του 19χρονου Μορμόνου Mason Wells - Τραυματίστηκε στις Βρυξέλλες ενώ είχε γλιτώσει στο Παρίσι και τη Βοστώνη

Twitter

Ονομάζεται Mason Wells είναι 19 ετών και κατάγεται από τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο νεαρός μορμόνος ιεραπόστολος ίσως είναι ένας από το πιο τυχερούς «άτυχους» στον κόσμο.

Μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να επιζήσει από τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο νεαρός βρισκόταν κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ενώ έζησε και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Αυτή τη φορά βρισκόταν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Zaventem στις Βρυξέλλες όπου τραυματίστηκε από τα θραύσματα τις βόμβες με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με τραύματα στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός έχει υποστεί ρήξη του αχίλλειου τένοντα, πολλά κατάγματα και εγκαύματα τρίτου βαθμού σε πρόσωπο και χέρια, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του στο ABC.

«Ο γιος μου ήταν μόλις ένα τετράγωνο μακριά από το σημείο της έκρηξης στο μαραθώνιο της Βοστώνης, μαζί με εμένα, και ένιωσε - ''μύρισε'' για πρώτη φορά το άρωμα της τρομοκρατίας. Έτρεχε η μητέρα του και οδεύαμε προς το σημείο τερματισμού για να την δούμε. Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο και ο γιος μου είναι η τρίτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο», εξομολογείται ο ίδιος. 

Ο 19χρονος βρισκόταν και στο Παρίσι την περίοδο που έγινε το μεγάλο «χτύπημα» στο Μπατακλάν.

«Κινητοποιήθηκε αμέσως ο γιος μου. Έτρεξε για να βοηθήσει και να προσφέρει βοήθεια σε όποιον την είχε ανάγκη. Εμείς, βέβαια, ανησυχούσαμε πια και τον συμβουλεύαμε να προσέχει».

Οι γονείς του έχουν καταφέρει να μιλήσουν με τον τραυματισμένο γιο τους και είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά. Όπως μπόρεσε να τους ψελλίσει ο 19χρονος, εκείνος βρισκόταν στο «σημείο μηδέν» της πολύνεκρης έκρηξης και απορεί πώς κατάφερε να γλιτώσει και να είναι σήμερα ζωντανός.

Ο 19χρονος ιεραπόστολος βρισκόταν στο αεροδρόμιο μαζί με τον 20χρονο Joseph Empey και άλλους δυο Αμερικανούς στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Zaventem.