ΔΙΕΘΝΕΣ
25/03/2016 14:37 EET | Updated 25/03/2016 16:08 EET

Ο Νατζίμ Λαχραουί είναι ο δεύτερος βομβιστής του αεροδρομίου των Βρυξελλών

ASSOCIATED PRESS
In this image provided by the Belgian Federal Police in Brussels on Tuesday, March 22, 2016 of three men who are suspected of taking part in the attacks at Belgium's Zaventem Airport. The man at right is still being sought by the police and two others in the photo that the police issued were according to a the Belgian Prosecutors 'probably' suicide bombers. Bombs exploded at the Brussels airport and one of the city's metro stations Tuesday, killing and wounding scores of people, as a European ca

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή, πως ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών είναι ο Νατζίμ Λαχραουί.

«Μετά από την ανάλυση του DNA και την διενέργεια έρευνας τις τελευταίες ώρες, η ομοσπονδιακή εισαγγελία είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών (...) είναι όντως ο Νατζίμ Λαχραουί», αναφέρει ανακοίνωση που επιβεβαίωσε αστυνομικές πληροφορίες που είχε λάβει το πρακτορείο AFP την Τετάρτη το βράδυ.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του Λαχραουΐ βρέθηκαν επίσης σε δύο σπίτια στο Βέλγιο όπου είχαν κρυφτεί οι δράστες των επιθέσεων του Παρισού, στο Οβελέ και στο Σκαρμπέκ. Τα ίδια αποτυπώματα εντοπίστηκαν «σε μια ζώνη με εκρηκτικά και ένα κομμάτι ύφασμα που χρησιμοποιήθηκαν στο (συναυλιακό χώρο) Μπατακλάν και σε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο Σταντ ντε Φρανς», διευκρίνισε η εισαγγελία.

Ο Λαχραουί πιστεύεται ότι ήταν ο άνθρωπος που κατασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1991 στο Μαρόκο αλλά μεγάλωσε στο Σκαρμπέκ του Βελγίου και έφυγε για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος τον Φεβρουάριο του 2013. Μαζί με τον Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί, ανατινάχθηκε την Τρίτη στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών.

Ένας παλιός συμφοιτητής του ωστόσο, με μήνυμα του στο Facebook, εξέφρασε την απορία του για το πώς υπέστη «πλύση εγκεφάλου» ο Λαχραουί «μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα», περιγράφοντας έναν άνθρωπο που δεν ήταν «ούτε δολοφόνος, ούτε αδύναμος».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost