Ερευνητές εντόπισαν το ναυάγιο του θρυλικού USS Conestoga 95 μετά την εξαφάνισή του

Ερευνητές εντόπισαν το ναυάγιο του θρυλικού USS Conestoga 95 μετά την εξαφάνισή του

Το ρυμουλκό πλοίο USS Conestoga, το οποία εξαφανίστηκε στις 25 Μαρτίου 1921 μετά την αναχώρηση του από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό το Περλ Χάρμπορ της Χαβάης μαζί με 56 αξιωματικούς και πλήρωμα βρέθηκε σχεδόν 95 χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Η ανακάλυψη του ναυαγίου ανακοινώθηκε και επισήμως από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

"Μετά από σχεδόν έναν αιώνα στην ασάφεια, η εξαφάνιση του Conestoga δεν αποτελεί πλέον μυστήριο" δήλωσε ο αναπληρωτής διαχειριστής της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών Manson Brown και πρόσθεσε "Ελπίζουμε πως αυτή η ανακάλυψη θα φέρει στις οικογένειες των εκλιπόντων ηρεμία και ανακούφιση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Πολεμικό Ναυτικό για να προστατεύσουμε αυτό το ιστορικό ναυάγιο και να τιμήσουμε το πλήρωμα που πλήρωσαν το ύψιστο τίμημα για την υπηρεσία τους στη χώρα".

Σύμφωνα με τη Daily Telegraph, το ναυάγιο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2009 στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Καταφυγίου, περίπου 20 μίλια δυτικά του Σαν Φρανσίσκο, και η έρευνα που ξεκίνησε το 2014 επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια ήταν όντως το χαμένο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το Conestoga είχε αναχωρήσει από το Golden Gate με προορισμό την Tutuila στην Αμερικανική Σαμόα μέσω Περλ Χάρμπορ, αλλά δεν έφτασε ποτέ στη Χαβάη.

Οι αρχές υποθέτουν πως το ρυμουλκό, πιθανότατα έπεσε σε θύελλα κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Οι ερευνητές πιστεύουν πως το σκάφος προσπάθησε να φτάσει σε προστατευμένο όρμο στο νησί Farallon, αλλά δεν το κατάφερε.

Το Conestoga ναυπηγήθηκε με σκοπό τη μεταφορά άνθρακα για τον σιδηρόδρομο. Αγοράστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό το 1917 κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Δημοφιλή