ΔΙΕΘΝΕΣ
26/03/2016 05:50 EET

«Τσουχτερό» πρόστιμο σε γυναίκες που μοιάζουν ή φέρονται σαν ιερόδουλες σε πόλη της Ιταλίας

Digital Vision. via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Με πρόστιμο ύψους 500 περίπου ευρώ θα κινδυνεύουν γυναίκες οι οποίες «μοιάζουν με ιερόδουλες» δημοσίως στο Σαλέρνο της Ιταλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα, βάσει του νέου νόμου που επιδιώκει να περάσει το δημοτικό συμβούλιο, τέτοιο πρόστιμο θα μπορεί να επιβάλλεται σε γυναίκες που φορούν εξαιρετικά κοντές φούστες, πολύ ψηλά/ «προκλητικά» τακούνια και «συμπεριφέρονται προκλητικά».

Στόχος των νέων αυτών κανόνων είναι η εκκαθάριση των δρόμων της πόλης, λόγω της απότομης αύξησης των ιερόδουλων στους δρόμους της πόλης. Όπως είπε εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου, δεν μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο για πρόθεση πορνείας, και αυτό καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση του φαινομένου. «Αντ'αυτού, ενθαρρύνουμε την αστυνομία να βάζει πρόστιμα σε αδιάκριτες και θρασείες ιερόδουλες για παραβίαση των κανόνων δημόσιας ευπρέπειας».

Κατά τον εκπρόσωπο, ο νόμος αυτός θα κάνει τις γυναίκες αυτές λιγότερο ελκυστικές στους πελάτες και ως εκ τούτου λιγότερο ορατές στους πολίτες και τους τουρίστες. «Η πρόσφατη άνοδος της πορνείας προέκυψε καθώς περιμένουμε την ετήσια εισροή ξένων επισκεπτών, οπότε είναι σημαντικό να ενεργήσουμε για να προστατέψουμε τη φήμη της πόλης μας».