ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/03/2016 16:18 EEST | Updated 28/03/2016 16:19 EEST

Τσακαλώτος: Μέχρι το φθινόπωρo στη Βουλή η σύμβαση για το Ελληνικό

sooc

Το δρόμο για τη Βουλή αναμένεται να πάρει μέχρι το φθινόπωρο η σύμβαση για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθώς όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τον υποψήφιο επενδυτή.

«Θεωρώ ότι οι συζητήσεις με τον επενδυτή πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι το φθινόπωρο. Είναι ένας στόχος που είναι αρκετά κοντά και μπορούμε να το κάνουμε» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε μάλιστα πως με το που ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις, θα κατατεθεί στη Βουλή επικαιροποιημένη σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του επενδυτή. Ο κ. Τσακαλώτος απέφυγε, πάντως να δεσμευτεί απόλυτα για το θέμα του χρονοδιαγράμματος. «Έχω μια ανησυχία ως οικονομολόγος να κάνω προβλέψεις για το πότε θα ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα. Ξέρετε το παλιό αστείο ότι οικονομολόγος είναι αυτός που θα σου πει αύριο γιατί αυτό που προέβλεψε χθες δεν έγινε σήμερα…» είπε αστειευόμενος.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι στο αμέσως χρονικό διάστημα θα πρέπει να δρομολογηθεί η διαδικασία για την έκδοση άδειας λειτουργίας καζίνο στην περιοχή. Επίσης ενημέρωσε ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την εκκένωση του ακίνητου από όλους τους χρήστες δημόσιους φορείς και ιδιώτες που ήταν εγκατεστημένοι στην περιοχή.

«Από τους 69 χρήστες που ήταν εγκατεστημένοι (44 δημόσιοι και 25 ιδιώτες) έχει απομακρυνθεί το μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτών και μεγάλο μέρος των δημόσιων φορέων. Στο άμεσο προσεχές διάστημα θα δρομολογηθεί η απομάκρυνση και των υπόλοιπων και θα γίνει η μετεγκατάστασή τους» ανέφερε.