Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα του Instagram

Όπως μάθαμε πριν λίγο καιρό, το Instagram πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που δείχνει τα post. Αντί για χρονολογική σειρά, οι φωτογραφίες θα εμφανίζονται ανάλογα με αυτά που νομίζει το ίδιο το Instagram ότι θέλετε να βλέπετε, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο ανάλογο με αυτόν που χρησιμοποιεί και το Facebook.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί είναι εκείνοι οι λογαριασμοί (κυρίως επαγγελματικοί) που ανησυχούν ότι το περιεχόμενό τους δεν θα είναι πλέον ορατό στους χρήστες και από χτες άρχισαν να ποστάρουν φωτογραφίες παρακαλώντας όσους τους ακολουθούν να ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις τους, ώστε να ειδοποιούνται όποτε ανεβαίνει μία φωτογραφία.

Εμείς δεν το συνιστούμε.

Αρχικά, είναι πολύ νωρίς για να ζητούν οι εταιρείες και οι άνθρωποι κάτι τέτοιο, αφού ακόμα δεν έχει αλλάξει το Instagram. Επιπλέον, αν ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις θα καταλήξετε να έχετε ένα τηλέφωνο που θα χτυπάει συνεχώς και ενοχλητικά.

Εάν κρίνουμε από τον τρόπο που λειτουργεί τον Facebook, αν λειτουργήσει αντίστοιχα και το Instagram, θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν ποιους λογαριασμούς θα θέλουν να βλέπουν.

Άλλωστε, οποιοσδήποτε ακολουθεί πολλούς λογαριασμούς στο Instagram πιθανότατα δεν καταφέρνει να τους παρακολουθεί όλους, οπότε η αλλαγή αυτή προσπαθεί να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών και όχι να υπονομεύσει μικρές επιχειρήσεις και εταιρείες όπως υποστηρίζουν πολλοί.

Εάν ο αλγόριθμος δουλέψει σωστά και κάνει την δουλειά του, οι επιχειρήσεις θα μείνουν σε επαφή με εκείνους που πραγματικά τις υποστηρίζουν, ενδιαφέρονται για τα προϊόντα τους και πραγματικά κάνουν like, αφήνουν σχόλια και μοιράζονται τις φωτογραφίες τους.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.