ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29/03/2016 06:27 EEST | Updated 29/03/2016 06:27 EEST

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Ντρουκφάρμπεν Ελλάς

Eurokinissi

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από αίτημα της εισηγμένης εταιρείας Ντρουκφάρμπεν Ελλάς ΑΕΒΕ, ανέστειλε προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της, από σήμερα 29 Μαρτίου 2016 και μέχρις ότου υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, για τις επιπτώσεις στη λειτουργία και τα οικονομικά της αποτελέσματα, από την πυρκαγιά της 28ης Μαρτίου 2016 που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:30 ξέσπασε πυρκαγιά στη γραμμή παραγωγής μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας της Ντρουκφάρμπεν Ελλάς ΑΕΒΕ στον Ασπρόπυργο.

«Αμεσα τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο εκκένωσης των εγκαταστάσεων από το ανθρώπινο δυναμικό. Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα έκτακτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, όλο το προσωπικό μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δυστυχώς δεν απεφεύχθησαν σημαντικότατες ζημιές στη μονάδα παραγωγής μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας καθώς και στις αποθήκες ετοίμων μελανιών και πρώτων υλών. Μικρότερης έκτασης ζημιές προκλήθηκαν στο κτήριο που στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η «μονάδα παραγωγής οικοδομικών χρωμάτων έμεινε ανέπαφη, χωρίς να επηρεάζεται επ' ουδενί η παραγωγική και εμπορική της δραστηριότητα».

«Το ύψος της ζημιάς δεν μπορεί να αποτιμηθεί ακόμη. Οι εγκαταστάσεις και τα αποθέματα της εταιρείας είναι πλήρως ασφαλισμένα. Η Διοίκηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς. Αμέσως μόλις καταστεί εφικτό, η Διοίκηση της εταιρείας θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, για τον τελικό απολογισμό των ζημιών, την εκτιμώμενη επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα και τον χρονικό ορίζοντα της αποκατάστασης της παραγωγικής λειτουργίας της μονάδας μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)