ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/03/2016 19:26 EEST | Updated 29/03/2016 20:37 EEST

Επίθεση από Θεοδωράκη: Ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό, λέει η Θάνου. Μάλλον Θεός είναι το ψευδώνυμο του Τσίπρα

Για απόπειρα να στήσει παραμάγαζο, όπως είπε, στη Δικαιοσύνη, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης εστιάζοντας στη στάση και τους χειρισμούς της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου, αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου. Ήταν δικαστής, αλλά θεωρούσε «παράνομο, απεχθές και επονείδιστο» το χρέος. Ήταν δικαστής αλλά έστελνε επιστολές στο Γιούνκερ λέγοντάς του ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά της λιτότητας.

Και βεβαίως ανταμείφθηκε η κυρία Θάνου. Έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Η κυρία Θάνου συνηθίζει να λέει από τότε στις συνεντεύξεις της ότι «ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό». Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το «Θεός» είναι το ψευδώνυμο του κ.Τσίπρα. Έφτασε στο σημείο να μηνύσει τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρο Τσακυράκη για εξύβριση και δυσφήμιση.Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια.

Για τον κ. Παπαγγελόπουλο ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «το καλοκαίρι του 2009 διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ.Τη μια μέρα παραιτήθηκε από δικαστής και την άλλη τοποθετήθηκε στην ΕΥΠ. Έχουμε κάθε λόγο λοιπόν να πιστεύουμε ότι ήταν ένας υπάκουος κυβερνητικός δικαστής και γι' αυτό επελέγη στην έμπιστη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Στη συνέχεια ιδιώτευσε, μέχρι που τον ανακαλύψατε ξανά εσείς κ. Τσίπρα. Ή για να είμαι δικαιότερος ίσως ήταν φαεινή ιδέα του κ. Καμμένου, ο οποίος τον είχε προτείνει για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ποιος όμως ήταν ο δικαστής κ. Παπαγγελόπουλος; Είχε εμπλακεί σε σειρά σημαντικών πολιτικών υποθέσεων τις οποίες αντί να τις διαλευκάνει συνήθως τις έθετε στο αρχείο. 'Άλλο Παπαγγελόπουλος.'Άλλο Ντι Πιέτρο».

Ειδική αναφορά έκανε στην αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά δολοφόνου, κατ ομολογία. «Ήταν μια ντροπιαστική μέρα για τη δικαιοσύνη», είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιβράβευσε με κρατική διαφήμιση εφημερίδες που λασπολόγησαν κατά του Ποταμιού και πως η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία «και εξουσία είσαστε εσείς», όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να χτυπήσει τη διαφθορά αλλά αντιθέτως την συντηρεί.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)