ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/03/2016 14:44 EEST | Updated 29/03/2016 15:18 EEST

Έχεις βγει ψυχοπαθής σε αυτό το τεστ; Μην ανησυχείς τα δεδομένα άλλαξαν

NBC via Getty Images
HANNIBAL -- 'The Wrath of the Lamb' Episode 313 -- Pictured: Mads Mikkelsen as Hannibal Lecter -- (Photo by: Brooke Palmer/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Είναι ένα από τα τεστ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο στα οποία υποτίθεται πως εάν απαντήσει κάποιος σωστά τότε είναι ψυχοπαθής. Πόσο όμως αξιόπιστο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο; Όχι πολύ, καθώς όπως μεταδίδει η Independent, τo τεστ περισσότερο διαβάζεται σαν ένα viral μήνυμα παρά σαν ένας επιστημονικός δείκτης για την ψυχοπάθεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το τεστ είχε ως εξής:

«Καθώς βρίσκεται στην κηδεία της μητέρας της μία κοπέλα γνωρίζει έναν τύπο τον οποίο βλέπει για πρώτη φορά στη ζωή της. Νόμισε πως ο τύπος ήταν εκπληκτικός, ότι ήταν ο άνδρας των ονείρων της, με αποτέλεσμα να τον ερωτευτεί απευθείας. Μερικές μέρες αργότερα το κορίτσι σκότωσε την αδερφή της. Ποιο ήταν το κίνητρό της για να το κάνει αυτό;»

Η απάντηση που θα μπορούσε να δώσει κάποιος ο οποίος είναι ψυχοπαθής ίσως να ήταν η εξής: «Την σκότωσε για να δει και πάλι τον άνδρα των ονείρων της στην κηδεία αυτή τη φορά της αδερφής της».

Όπως ανέφερε στην Independent o κλινικός ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Διαταραχή χαρακτήρα», Δρ Τζωρτζ Σάιμον, «το αυτοαποκαλούμενο “τεστ” το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι σχετικά άχρηστο, παρά το γεγονός ότι έχει κάποια στοιχεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον».

Και όσο για το κατά πόσο όντως υπάρχει κάποιος τρόπος να διαπιστώσουμε εάν κάποιος είναι ψυχοπαθής, σύμφωνα με το δημοσίευμα και τις απόψεις ειδικών, κάποια ερώτηση που η απάντηση της να δείχνει κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.