ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/03/2016 14:02 EEST | Updated 29/03/2016 14:03 EEST

Εσείς μήπως μπορείτε να το λύσετε; Η απλή ερώτηση που σχεδόν όλοι απαντούν λάθος

this blog - Used in Foglio Sparsi blog.- Used on the Famiva Blog Questions Page on May 31, 2007.- Used in a Blog2Learn Slideshow on slideshare.- Used in a story on this blog - Used in Foglio Sparsi blog.- Used on the Famiva Blog Questions Page on May 31, 2007.- Used in a Blog2Learn Slideshow on slideshare.- Used in a story on

Είναι ένα απλό πάζλ ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Ωστόσο, όπως μεταδίδει η Guardian, σχεδόν το 80% από όσους απαντούν κάνει λάθος και δεν απαντά στη σωστή ερώτηση. Το γιατί ίσως το καταλάβετε μόνοι σας.

Ο γρίφος έχει ως εξής:

«Ο Τζακ κοιτάζει την Άννα, αλλά η Άννα κοιτάζει το Τζωρτζ. Ο Τζακ είναι παντρεμένος αλλά ο Τζωρτζ όχι. Μήπως ένα παντρεμένο πρόσωπο κοιτάζει ένα πρόσωπο που δεν έχει παντρευτεί;

Α) Ναι

Β) Όχι

Γ) Δεν μπορώ να αποφασίσω».

Η σωστή απάντηση στον παραπάνω γρίφο είναι η πρώτη (A). Όμως όπως αναφέρει το δημοσίευμα πάνω από το 80% των ανθρώπων επέλεξαν την τρίτη (Γ).

Γιατί έγινε αυτό; Διότι πολύ απλά δεν δίνει σαφείς πληροφορίες ώστε να μπορεί να απαντήσει κανείς. Η οικογενειακή κατάσταση της Άννας για παράδειγμα δεν είναι γνωστή και ούτε μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια. Η αλήθεια είναι ωστόσο πως η οικογενειακή κατάσταση της Άννας δεν έχει καμία σχέση με την απάντηση.

Εάν για παράδειγμα είναι παντρεμένη τότε ένα παντρεμένο πρόσωπο κοιτάζει ένα πρόσωπο το οποίο δεν είναι παντρεμένο. Εάν δεν είναι παντρεμένη τότε ένα παντρεμένο πρόσωπο κοιτάζει ένα ανύπαντρο.

Μπερδευτήκατε; Πάντως εμείς λίγο ναι.

Δείτε και το σχετικό βίντεο: