ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/03/2016 13:50 EEST | Updated 30/03/2016 16:27 EEST

Η Γκουτζαμάνη απαντά στον Καμμένο: «Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον»

eurokinissi

«Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους».

Aυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, με αφορμή την ομιλία του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καµµένου,στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο οποίος τόνισε:

«Μήπως η Marfin, της οποίας τα στελέχη εκδίδονται µε οµόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικαστούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύµφωνα µε έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλµα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτονται; Και από ποιον καλύπτονται; Μήπως καλύπτονται, όχι από την κ. Θάνου, αλλά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στην Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις; Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων;».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου η εισαγγελέας του ΑΠ τόνισε: «Το θέµα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστηµα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust (το αποκληθέν ως "κοινό register") ανήκει στην αρµοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού, που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το αίτηµα δια του κατά τόπον αρµοδίου Εισαγγελέα Εφετών, και όχι στην αρµοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Οι υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου, στις 2 οποίες γίνεται αναφορά από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καµµένο, όπως πληροφορηθήκαµε από το Εθνικό µας Μέλος στην Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστηµα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι δύο πρώτες στις 8-9-2008 και 26-7-2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21-4-2015. Εποµένως, ουδόλως εµπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόµενο σύστηµα διαχείρισης της Eurojust».

Στην αντεπίθεση ο Καμμένος

Πρωτοφανή για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος την ανακοίνωση Τύπου, που εξέδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

«Παρέλειψε βέβαια να πει το σημαντικότερο», σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος, ότι «αρμόδιος Εισαγγελέας και χειριστής του θέματος εν γνώσει της Ευτέρπης Κουτζαμάνη είναι ο Εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους».

«Αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός ότι είτε υπάρχει θέμα για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είτε για τον Εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι Κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της Siemens που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.