ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/03/2016 15:40 EEST | Updated 30/03/2016 16:12 EEST

ΝΔ: Συνεργασία Ε.Ρ.Τ. – Μαυρίκου 4 ημέρες πριν τη σύλληψή του

Eurokinissi

Έγγραφο από τη Διαύγεια επικαλείται η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να αντικρούσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ανέφερε πως ο κ. Μαυρίκος είχε συνεργασία με τη ΝΕΡΙΤ το 2015 και στη θέση αυτή τον είχε τοποθετήσει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Το απόγευμα της Τετάρτης η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Συνεργασία Ε.Ρ.Τ. – Μαυρίκου 4 ημέρες πριν τη σύλληψή του» στην οποία κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πως «συλλαμβάνεται να ψεύδεται και να εξαπατά τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, επιβεβαιώνοντας ότι έχει μηδενική αξιοπιστία».

«Έγγραφο της Ε.Ρ.Τ. που αναρτήθηκε στη ‘’Διαύγεια’’ στις 18 -2 - 2016 και ώρα 16:31:10, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τη σύναψη αυτής της συμφωνίας» τονίζεται στην ανακοίνωση και παρατίθεται και ανάλογο έγγραφο.

Η απάντηση του Μαξίμου ήταν άμεση και σύντομη υποστηρίζοντας πως η ΝΔ προσπαθεί να «περισώσει την θλιβερή χθεσινή εικόνα του αρχηγού της. Περιμένουμε ακόμα να απαντήσουν για ποιες υπηρεσίες πλήρωναν πλουσιοπάροχα τους κατηγορούμενους για εκβιασμό»

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνεργασία Ε.Ρ.Τ. – Μαυρίκου 4 ημέρες πριν τη σύλληψή του»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα ότι η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. που διόρισε ο ίδιος δεν είχε καμία συνεργασία με το κατηγορούμενο Μαυρίκο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να ψεύδεται και να εξαπατά τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, επιβεβαιώνοντας ότι έχει μηδενική αξιοπιστία.

Μόλις χθες, εμφανίστηκε αρνούμενος κάθε συνεργασία επί των ημερών του, μεταξύ της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και του κατηγορούμενου Μαυρίκου.

Η αλήθεια είναι ό,τι - μόλις τέσσερις ημέρες πριν τη σύλληψη του τελευταίου - η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., υπέγραφε συμφωνία συνεργασίας με την Μαυρίκος ΑΕΒΕ.

Έγγραφο της Ε.Ρ.Τ. που αναρτήθηκε στη ‘’Διαύγεια’’ στις 18 -2 - 2016 και ώρα 16:31:10, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τη σύναψη αυτής της συμφωνίας.

Τα επίσημα έγγραφα διαψεύδουν και εκθέτουν τον κ. Τσίπρα.

Οφείλει σήμερα κιόλας να απολογηθεί για τα ψέματα που έλεγε χθες από το βήμα της Βουλής».

 

Δείτε τη σχετική απόφαση της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. όπως την επισύναψε η ΝΔ στο Δελτίο Τύπου

Η απάντηση του Μαξίμου

«Η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει εξηγήσει για ποιές υπηρεσίες πλήρωνε τους κατηγορούμενους για εκβιασμό

Μετά τις γκάφες, τα αυτογκόλ και τα απροκάλυπτε ψέματα με τα οποία εξετέθη ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί σήμερα, απεγνωσμένα, να περισώσει την θλιβερή χθεσινή εικόνα του αρχηγού της.

Περιμένουμε ακόμα να απαντήσουν για ποιες υπηρεσίες πλήρωναν πλουσιοπάροχα τους κατηγορούμενους για εκβιασμό».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των Τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ