Πήρατε τη (δύσκολη) απόφαση να αλλάξετε κουζίνα; Δείτε πρώτα αυτές τις 6 τάσεις που θα επικρατήσουν

Πήρατε τη (δύσκολη) απόφαση να αλλάξετε κουζίνα; Δείτε πρώτα αυτές τις 6 τάσεις που θα επικρατήσουν

Το ξέρουμε, η αλλαγή κουζίνας δεν είναι κάτι που αποφασίζει κάποιος να το κάνει εύκολα. Πρόκειται όμως για έναν χώρο που περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας και για αυτό ακριβώς αξίζει να μας εμπνέει και να μας να νιώθουμε όμορφα και άνετα.

Εάν ετοιμάζεστε λοιπόν να αλλάξετε κουζίνα ή ετοιμάζεστε να φτιάξετε από το μηδέν τη δική σας σε ένα νέο σπίτι, δείτε πρώτα τις 6 τάσεις που επικρατούν φέτος.

1. Βιομηχανικό (with a twist)

Η βιομηχανική τάση δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά εμείς σας προτείνουμε να «σπάσετε» την ψυχρότητα που μπορεί να δίνει σε έναν χώρο. Προσθέστε στην κουζίνα σας φυσικά υλικά, όπως ψάθα και ξύλο σε ζεστά χρώματα, επιλέξτε χαλιά και ηλεκτρικές συσκευές με χρώμα ή ντύστε τον τοίχο της κουζίνας με απρόσμενα υλικά.

2. Όχι άλλο άσπρο, μόνο γκρι

Θέλετε ένα χρώμα που θα βρίσκεται ανάμεσα στο «δύσκολο» λευκό και το «απόλυτο» μαύρο; Το γκρι είναι η λύση που ζητάτε. Φωτεινό, μοντέρνο και πολυτελές, ταιριάζει εύκολα με πολλά χρώματα.

3. Φορτίστε κρυφά

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος στην κουζίνα (εκτός από το ριζότο που δεν δένει). Πώς να φορτίσεις το κινητό ή το tablet σου χωρίς να το γεμίσεις λάδια ή να το ρίξεις καταλάθος κάτω; Η νέα τάση που έχει δημιουργηθεί λοιπόν είναι η τοποθέτηση των πριζών απευθείας μέσα στα συρτάρια και στα ράφια. Όλα λύθηκαν!

4. Χαλκός

Δεν χρειάζονται υπερβολές με αυτή την τάση. Όταν όμως μπει σε λεπτομέρειες, σε φωτιστικά, βρύσες, πάγκους, ηλεκτρικές συσκευές, τότε δίνει λάμψη και πολυτέλεια.

5. Παστέλ ροζ και γαλάζιο

Ούτε εδώ συνιστούμε την υπερβολή. Μπορείτε όμως να ενσωματώσετε αυτά τα δύο γλυκά και αγαπημένα χρώματα, χωρίς να δείχνει η κουζίνα σας σαν παιδική.

6. Κρεμαστά φώτα

Η τάση που ήρθε για να μείνει και δεν έχουμε καμία αντίρρηση για αυτό. Τα κρεμαστά φώτα, όσο πιο απλά τόσο το καλύτερο, προσφέρουν άπειρες δυνατότητες και κάνουν την κουζίνα να δείχνει άμεσα περισσότερο «ενδιαφέρουσα» και μοντέρνα.