ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/04/2016 06:44 EEST | Updated 04/04/2016 07:17 EEST

Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζονται οι αφίξεις και αποβιβάσεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου: Το τελευταίο 24ωρο, από το πρωί της Κυριακής και έως σήμερα Δευτέρα στις 9 το πρωί στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν 74 άτομα, στη Χίο 89 και στη Σάμο τρεις.

Επίσημα, η Αστυνομία στα νησιά του βορείου Αιγαίου δίνει τον αριθμό -με το παλιό καθεστώς, δηλαδή εισερχομένων πριν την 20η Μαρτίου- 463 προσφύγων στη Λέσβο, 206 στη Σάμο και 24 στη Χίο. Στο σύνολό τους, είναι ελεύθεροι και διαμένουν σε δομές εκτός χοτ σποτ.

Υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, στα χοτ σποτς των τριών νησιών, παραμένουν μετά τις σημερινές πρωινές επαναπροωθήσεις: Στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 2890, στη Χίο 1766 και στη Σάμο 479.

Αλλοιωμένο φαγητό στην Ειδομένη

Στο μεταξύ, υπό διερεύνηση από τις ΜΚΟ που έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης, βρίσκεται το περιστατικό εντοπισμού αλλοιωμένου φαγητού, κατά τη χθεσινή σίτιση.

Το φαγητό μοιράστηκε από την PRAKSIS, ενώ την ευθύνη προμήθειάς του έχουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι ανέφεραν ότι πρώτη φορά διαπιστώθηκε τέτοιο πρόβλημα από την ιδιωτική εταιρία παρασκευής φαγητού στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια και το θέμα θα διερευνηθεί.

Επίσης, όπως ανέφερε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή, άγνωστοι διέρρηξαν την αποθήκη της Ύπατης Αρμοστείας και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)