Όταν ένας τραυματισμένος κύκνος αγκάλιασε τον άνδρα που τον έσωσε

Όταν ένας τραυματισμένος κύκνος αγκάλιασε τον άνδρα που τον έσωσε
born to explore/facebook

Πριν μερικά χρόνια ο οικοδεσπότης της τηλεοπτικής εκπομπής «Γεννημένος για εξερεύνηση» επισκέφθηκε το Abbotsbury Swannery του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί με μια οργάνωση διάσωσης κύκνων που είχε μεταβεί στην περιοχή για να βοηθήσει τα πτηνά. Ο Richard Wiese, επέλεξε να βοηθήσει έναν κύκνο που είχε τραυματιστεί όταν αποπειράθηκε να πετάξει αλλά τελικά έπεσε πάνω σε έναν συρμάτινο φράχτη. Ο Wiese προσπάθησε να κάνει τον κύκνο να αισθανθεί όσο πιο άνετα μπορούσε για να μπορέσει να μεταφερθεί. Και το έκανε...

A mutual understanding.An injured swan in England submits to caring hands.Abbotsbury EnglandBorn to Explore with Richard Wiese Saturdays on ABC.

Δημοσιεύτηκε από Born to Explore στις Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

«Όταν τον έβαλα δίπλα μου άκουγα την καρδιά του να χτυπά και ξαφνικά άρχισε να χαλαρώνει στην αγκαλιά μου βάζοντας τον λαιμό του γύρω από τον δικό μου. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα όταν ένα ζώο σε εμπιστεύεσαι απόλυτα» είχε πει ο ίδιος στο ΑΒC News.

Αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή τόσο ξεχωριστή είναι το γεγονός πως οι κύκνοι δεν συνηθίζεται να είναι εκφράζονται θερμά προς τους ανθρώπους. Τους αρέσει να περιφρουρούν το χώρο τους, τον οποίο υπερασπίζονται ειδικά όταν κάποιος πλησιάζει τη φωλιά τους. Ακόμη περισσότερο, όσο όμορφα πτηνά και εάν είναι μπορούν να να γίνουν και πολύ μοχθηρά όταν βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους, λέει ο παρουσιαστής.

Returning home.An injured swan that was nursed back to health is returning to her home in England. Despite the...

Δημοσιεύτηκε από Born to Explore στις Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Ωστόσο, αυτός ο συγκεκριμένος κύκνος φαίνεται να παραδόθηκε στην αγκαλιά του Wiese αντιλαμβανόμενος πως κοντά του είναι απόλυτα ασφαλής.

Who needs a bear hug when you can have a swan hug?This lovely swan trusted me enough to wrap her neck around mine. She...

Δημοσιεύτηκε από Born to Explore στις Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Πηγή:The Dodo