ΔΙΕΘΝΕΣ
06/04/2016 13:15 EEST | Updated 06/04/2016 14:12 EEST

Αυτή η διαφήμιση της Gucci απαγορεύτηκε στα βρετανικά μέσα

twitter/Somenath Sen

Μία διαφήμιση της γνωστής εταιρείας Gucci απαγορεύτηκε στα βρετανικά μέσα, επειδή συμμετέχει σε αυτήν έναν μοντέλο που μοιάζει «ανθυγιεινά αδύνατο» και «λιπόσαρκο.

Το βίντεο της διαφήμισης του ιταλικού οίκου μόδας, το οποία προβλήθηκε στην ιστοσελίδα thetimes.co.uk, δείχνει πολλά μοντέλα να χορεύουν, αλλά και άλλες να στέκονται ακίνητα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable, η φωτογραφία ενός μοντέλου με ένα εμπριμέ φόρεμα είναι εκείνοι που έκανε πολλούς να χαρακτηρίσουν την φωτογραφία ως ανεύθυνη.

Η εταιρεία Gucci, απάντησε στην κριτική λέγοντας ότι η διαφήμιση θέλει να προβάλλει ένα χορευτικό πάρτι και στοχεύει σε «ένα μεγαλύτερο και πιο εκλεπτυσμένο κοινό».

Σύμφωνα με το Advertising Standards Authority (ASA), τον ανεξάρτητο οργανισμό που ρυθμίζει τις διαφημίσεις στην Βρετανία, η Gucci, θεωρεί ότι «σε ένα βαθμό είναι υποκειμενικό θέμα εάν το μοντέλο μοιάζει άρρωστα αδύνατο».

O ASA εξέδωσε μία έκθεση στην οποία αναφέρει ότι το επιχείρημα της Gucci είναι ότι «πουθενά στην διαφήμιση δεν υπήρχαν ορατά κόκαλα μοντέλων, το μακιγιάζ ήταν ελαφρύ και όχι βαρύ, (...), ο φωτισμός ήταν ενιαίος και ζεστός προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν δημιουργούνται κενά από τις σκιές και τα ρούχα δεν ήταν αποκαλυπτικά.»

O ASA θεώρησε ότι η διαφήμιση δεν μπορεί να εμφανιστεί ξανά σε βρετανικά μέσα με την παρούσα μορφή του, αφού ο κορμός του μοντέλου φαίνεται να είναι δυσανάλογος σε σχέση με το κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα.