ΔΙΕΘΝΕΣ
06/04/2016 14:10 EEST | Updated 06/04/2016 14:10 EEST

Πως ένας δονητής μπορεί να προκαλέσει την επέμβαση των πυροτεχνουργών; Συνέβη στη Γερμανία

Fabrizio Bensch / Reuters
A German federal police officer poses with his video surveillance camera during a drill at Ostbahnhof train station in Berlin, Germany April 4, 2016. REUTERS/Fabrizio Bensch

Χρειάστηκε ένας δονητής σε λειτουργία, ένας κάδος απορριμάτων, μια χαρτοπαικτική λέσχη και η επέμβαση πυροτεχνουργών για να λυθεί το μυστήριο και να καταλάβουν όλοι τι ήταν αυτό που τρόμαζε τους υπαλλήλους της λέσχης.

Ο δονητής είχε πεταχτεί στον κάδο απορριμάτων, στις τουαλέτες μιας χαρτοπαικτικής λέσχης, στο Χάλμπερσταντ της Γερμανίας. Όταν λοιπόν οι υπάλληλοι, ανησυχώντας για την ασφάλειά τους και μην καταλαβαίνοντας τι ήταν το αντικείμενο που έβγαζε έναν περίεργο βόμβο από τα σκουπίδια, ενημέρωσαν τις αρχές για τον «κίνδυνο» που διέτρεχαν. Και έτσι παρενέβησαν ειδικοί... πυροτεχνουργοί.

Ο δονητής είχε τεθεί σε λειτουργία και ο θόρυβος που έκανε, ενισχυμένος από την αντήχηση μέσα στον μεταλλικό κάδο απορριμάτων όπου τον είχαν πετάξει, ανησύχησε τους εργαζομένους της λέσχης, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.

«Για τέτοιου είδους καταστάσεις έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες όσον αφορά την επέμβαση της αστυνομίας», εξήγησε ένας εκπρόσωπος.

Η χαρτοπαικτική λέσχη και τα γύρω καταστήματα εκκενώθηκαν και ο δρόμος αποκλείστηκε μέχρι να «εξουδετερωθεί» ο δονητής από τους πυροτεχνουργούς. Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει γιατί και από ποιον πετάχτηκε το ερωτικό βοήθημα στις τουαλέτες.