ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/04/2016 07:13 EEST | Updated 06/04/2016 07:28 EEST

ΓΓΔΕ: Αναλυτικές οδηγίες για τις φορολογικές δηλώσεις

Brais Seara via Getty Images
Euro, european currency.

Αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), λίγες ώρες μετά το άνοιγμα του Taxisnet.

Σε εγκύκλιό της, παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με τη συμπλήρωση του Ε3 η οποία αφορά την κατάσταση των οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως επίσης και την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης του έτους 2015.

Η εγκύκλιος παρέχει διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση του Ε3, την κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωση φορολογικού έτους 2015, έντυπο το οποίο συμπληρώνεται από ένα εκατομμύριο επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο, στο νέο έντυπο προστέθηκαν νέα πεδία και νέοι κωδικοί.

Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες που περιέχονται στην εγκύκλιο της ΓΓΔΕ

Αποχή διαρκείας από τους λογιστές

Στο μεταξύ σε αποχή από την διαδικασία αντιδρώντας στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι δανειστές.

Όπως ανακοινώθηκε, με αφορμή το άνοιγμα της εφαρμογής του taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, από κοινού με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των λογιστών – φοροτεχνικών, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, για το θέμα της αποχής των λογιστών από τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων και τους προγραμματισμένους αποκλεισμούς των εφοριών.