ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/04/2016 19:28 EEST | Updated 06/04/2016 19:29 EEST

Σε αρχική συμφωνία έως το απόγευμα της Κυριακής ελπίζει η Αθήνα - Τσακαλώτος: Εντοπίσαμε τα θέματα που χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία

SOOC

Σε αρχική συμφωνία ως το απόγευμα της Κυριακής προσβλέπει η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έγινε συζήτηση για τα βήματα που πρέπει να γίνουν από τώρα έως το Σάββατο προκειμένου την Κυριακή να υπάρξει μετατροπή των συμφωνηθέντων σε κείμενο απόφασης.

«Εντοπίσαμε τα θέματα στα οποία χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία σε τεχνικό επίπεδο και τα θέματα που χρειάζονται πολιτική συζήτηση».

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι αυτή η επιδιωκόμενη συμφωνία, η οποία θα είναι «κάτι σαν Staff Level Agreement» δεν φέρνει και δόση, διότι υπάρχει η διαφωνία σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και οι αποφάσεις πρέπει να εγκριθούν από το Eurogroup.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν τίθεται ζήτημα σαλαμοποίησης της αξιολόγησης και η συμφωνία θα αφορά όλα τα θέματα, από το ασφαλιστικό και το φορολογικό έως τα κόκκινα δάνεια και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, προσθέτοντας ότι κάποια εξ αυτών χρίζουν πολιτικής απόφασης.