ΔΙΕΘΝΕΣ
07/04/2016 19:55 EEST | Updated 07/04/2016 19:56 EEST

Συρία: Απαγωγή 300 αμάχων από το ISIS

ASSOCIATED PRESS
This image made from video published online by Amaq News Agency of the Islamic State group shows a cement factory where in a brazen assault near the Syrian capital, Islamic State militants snatched up to 300 cement workers and contractors from their workplace northeast of Damascus Thursday, April 7, 2016. (militant video via AP)

Πάνω από 300 Σύριοι άμαχοι αγνοούνται και θεωρείται πως απήχθησαν μετά από επίθεση του ISIS σε εργοστάσιο τσιμέντου στα ανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, που επικαλέστηκε πηγή στο υπουργείο Βιομηχανίας.

«Η εταιρεία πληροφόρησε αξιωματούχους ότι πάνω από 300 εργαζόμενοι απήχθησαν από το ISIS», αναφέρθηκε σχετικά, ενώ, όπως σημειώθηκε, δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με κάποιον από τους αγνοουμένους.

Ένας από τους αξιωματούχους που έχουν την ευθύνη της παρατήρησης όσον αφορά στην τήρηση της εκεχειρίας στην περιοχή, έκανε λόγο για μαρτυρίες περί θέασης οχημάτων του ISIS που μετέφεραν τουλάχιστον 125 εργαζομένους, τα οποία κατευθύνονταν προς την ανατολική Γκούτα.

Το εργοστάσιο βρίσκεται έξω από το Ντμέιρ, περίπου 50 χλμ ανατολικά της Δαμασκού. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δυνάμεις του ISIS προσπάθησαν να καταλάβουν και την αεροπορική βάση του Ντμέιρ, καθώς και έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας, αλλά χωρίς επιτυχία.