ΔΙΕΘΝΕΣ
10/04/2016 14:39 EEST | Updated 10/04/2016 14:39 EEST

Στοιχεία για τις φορολογικές του δηλώσεις από το 2009 και μετά έδωσε στη δημοσιότητα ο Ντέιβιντ Κάμερον

ASSOCIATED PRESS
Britain's Prime Minister David Cameron leaves 10 Downing Street for Prime Minister Questions at the Houses of Parliament in London, Wednesday, March 23, 2016. (AP Photo/Frank Augstein)

Στη δημοσιοποίηση φορολογικών του αρχείων από το 2009 προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σήμερα Κυριακή, επιδιώκοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις, στον απόηχο των αποκαλύψεων των Panama Papers, που περιελάμβαναν το όνομά του πατέρα του σε σχέση με offshore στον Παναμά.

Οι αρχικές αντιδράσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, που ήταν απρόθυμος να δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα σχετικά με τους ισχυρισμούς περί κερδών του, είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ειδικά εν όψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, μετά από παραδοχή του το Σάββατο ότι θα μπορούσε να είχε χειριστεί καλύτερα το ζήτημα, δημοσιοποίησε μια περίληψη/ σύνοψη των φορολογικών του δηλώσεων για τα τελευταία έξι χρόνια. Ωστόσο, οι κυριακάτικες εφημερίδες φαίνονται να εστιάζουν σε ένα ποσό 200.000 λιρών που ο Κάμερον έλαβε από τη μητέρα του το 2011, κάνοντας λόγο για πιθανή απόπειρα αποφυγής φόρου κληρονομιάς.