ΔΙΕΘΝΕΣ
10/04/2016 04:19 EEST | Updated 10/04/2016 11:52 EEST

Πολύνεκρη τραγωδία σε ναό στην Ινδία. Εκατοντάδες οι τραυματίες

Handout . / Reuters
An ambulance is seen next to people after a fire broke out as people gathered for a fireworks display at a temple in Kollam, southern India, in this still image taken from video April 10, 2016. REUTERS/ANI via REUTERS TV ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO RESALES. NO ARCHIVE. THIS PICTURE IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. NO ACCESS BBC. FOR REUTERS CUSTOMERS ONLY.

Τουλάχιστον 102 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 280 οι τραυματίες από την μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς έναν ναό στη νότιο Ινδία νωρίς το πρωί της Κυριακής, την ώρα που χιλιάδες πιστοί είχαν συρρεύσει για να παρακολουθήσουν επίδειξη με χειροτεχνήματα επί τη ευκαιρία της έναρξης του Ινδουϊστικού νέου έτους, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές στην επαρχία της Κεράλα.

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν εντός του και στα στενά δρομάκια πέριξ του ναού για την επίδειξη που ξεκίνησε τα μεσάνυκτα και συνεχιζόταν για πολλές ώρες.

Ένα από τα πυροτεχνήματα έπεσε στο υπόστεγο όπου φυλάσσονταν τα αποθέματα πυροτεχνημάτων, πυροδοτώντας τη φωτιά, σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο ναός βρίσκεται στο Κολάμ, περίπου 70χλμ από την πρωτεύουσα της επαρχίας Θιρουβανανθαπουράμ.

Τόσο δυνατά ήσαν τα πυροτεχνήματα που από την έκρηξή τους ορισμένα τμήματα του ναού αποκολλήθηκαν και μηχανήματα ανέλαβαν να απομακρύνουν τα ερείπια.

«Πάνω από 60 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, αυτή είναι η πληροφορία που έχουμε έως τώρα»,είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Ραμές Τσενιθάλα.

Όπως μετέδωσαν οι αρχές, πολλοί από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας, καθώς οι τοπικές κλινικές στο Κολάμ είχαν γεμίσει.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)