ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/04/2016 17:55 EEST | Updated 10/04/2016 19:11 EEST

Μετά από πολλές αναβολές κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Τσακαλώτος, Σταθάκης και θεσμοί

STR New / Reuters
-PHOTO TAKEN 20FEB04- The glass statue of a runner is seen in front of Athens' Hilton hotel in Athens February 20, 2004.

Από αναβολή σε αναβολή πήγαινε όλη την Κυριακή η συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών με τους θεσμούς. Τελικά η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, με προοπτική για ξενύχτι.

Η συνάντηση στο Χίλτον, ξεκίνησε με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη καθώς και τους επικεφαλής των Θεσμών, ενώ αρχικά δεν μετέχει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στη συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη, θεσμών στο τραπέζι είναι τα δημοσιονομικά μεγέθη, σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες του οικονομικού επιτελείου. Τη σκυτάλη μετά παίρνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στη συνέχεια, ακολουθούν τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του Σαββάτου -που ολοκληρώθηκαν ξημερώματα Κυριακής- ο κ. Τσακαλώτος δήλωνε ότι καταγράφηκε πρόοδο σε σχεδόν όλα τα ζητήματα «και όλοι έχουν κρατήσει κάποια θέματα για αύριο, το πολύ έως τα χαράματα της Δευτέρας». Σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρξε πρόοδος στο Ασφαλιστικό, στα «κόκκινα» δάνεια και στο τελευταίο τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ.

Νωρίτερα, με παρέμβασή του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωνε αισιόδοξος ότι η λύση για την Ελλάδα θα βρεθεί σύντομα, αλλά χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η ελάφρυνση του χρέους.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, από την πλευρά του έβλεπε συμφωνία και εκταμίευση δόσης πριν -ή ελάχιστα μετά- το Πάσχα.