ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/04/2016 14:56 EEST | Updated 10/04/2016 14:56 EEST

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το νέο δημοσίευμα που εμπλέκει και άλλους συγγενείς Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ

Nikos Libertas / SOOC

Πλέον είναι ξεκάθαρο γιατί η λίστα παρέμενε στο σκοτάδι, τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το νέο δημοσίευμα που εμπλέκει στη λίστα Λαγκάρντ νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα σχετικά με την παρουσία προσώπων από το στενό οικογενειακό κύκλο του τέως πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «Κουτί της Πανδώρας», εκτός των άλλων, στη λίστα Λαγκάρντ εμφανίζονται και τα ονόματα δύο πρώτων εξαδέλφων του κ. Σαμαρά» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και επισημαίνουν ότι πλέον «είναι ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έκανε τα πάντα προκειμένου η λίστα που περιέχει χιλιάδες ονόματα υπόπτων για φοροδιαφυγή να παραμείνει στο σκοτάδι».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δε, η πρακτική αυτή εκθέτει πλήρως όχι μόνο τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά την ίδια τη ΝΔ. «Το ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας που παρείχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους υπόπτους για φοροδιαφυγή είχε και στενά ιδιοτελή κίνητρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει επιτέλους να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα», καταλήγουν.