ΔΙΕΘΝΕΣ
14/04/2016 08:50 EEST | Updated 14/04/2016 08:50 EEST

600 θέσεις εργασίες φαίνεται πως σχεδιάζει να «κόψει» η Royal Bank of Scotland

ASSOCIATED PRESS
A logo of a branch of the Royal Bank of Scotland in London, Friday, Feb. 26, 2016. Royal Bank of Scotland, which is around 73 percent owned by the taxpayers, racked up its eighth year in a row of annual losses, and Shares plunged 9 percent in London on the news. (AP Photo/Frank Augstein)

Η Royal Bank of Scotland θα περικόψει περίπου 600 θέσεις εργασίας στις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής στη Βρετανία, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος, στον πιο πρόσφατο γύρο απολύσεων και αναστολής λειτουργίας καταστημάτων που εφαρμόζει η τράπεζα.

Όλοι οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται από τις περικοπές απασχολούνται στο δίκτυο λιανικής της τράπεζας στην Αγγλία και οι περισσότεροι εξ αυτών ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή σήμερα, σύμφωνα με τις πηγές.

Η τράπεζα κλείνει περίπου 34 καταστήματα και μειώνει το ωράριο λειτουργίας σε εκατοντάδες περισσότερα στο πλαίσιο ενός επιθετικού πλάνου για μείωση των δαπανών.

Οι τελευταίες απολύσεις ανεβάζουν σε 1.500 τον αριθμό των περικοπών που έχει εφαρμόσει από τις αρχές του έτους η RBS στη Βρετανία.

Η RBS, που κατά 73% ανήκει στο κράτος, επιβεβαίωσε ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, χωρίς να δίνει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, και είπε ότι οι περικοπές είναι αποτέλεσμα της στροφής των πελατών σε διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)