ΔΙΕΘΝΕΣ
15/04/2016 08:55 EEST | Updated 15/04/2016 08:55 EEST

"Καλωσορίσατε στη νέα Λέσβο": Η Σικελία πλημμυρίζει καθημερινά μετανάστες μετά το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συρρέουν στη Σικελία πυροδοτώντας τον φόβο ότι το νησί θα γίνει η “νέα Λέσβος”, αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η Βρετανική Daily Mail.

Μόνος τις τελευταίες τρεις μέρες, πάνω από 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρήκαν εκεί καταφύγιο, με τις αφίξεις να έχουν αυξηθεί κατά 90% σε σχέση με το 2015.

Τέσσερις χιλιάδες είναι οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Κάτω Ιταλία, τις τελευταίες 48 ώρες.

Από την αρχή του χρόνου, διαμέσου της θαλάσσια οδού, έφτασαν στη χώρα πάνω από 24.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Σε σχέση με την περίοδο του 2015 σημειώθηκε αύξηση του 55%.

Η Daily Mail δημοσιεύει φωτογραφίες από ένα νορβηγικό πλοίο διάσωσης που βοήθησε στη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τη Λιβύη έως το Παλέρμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την περασμένη νύχτα, οι μετανάστες διασώθηκαν 30 μίλια από τις ακτές της Λιβύης από ένα ευρωπαϊκό πολεμικό πλοίο το οποίο είχε διανύσει 750 μίλια για να τους παραλάβει.

"Ένας από τους υπαλλήλους του ναυτικού χαρακτήρισε την διαδικασία ως "υπηρεσία ταξί", σημειώνει το δημοσίευμα στο οποίο περιγράφεται καρέ καρέ η διάσωση και μεταφορά σε ασφαλές λιμάνι".

"Από την περασμένη Πέμπτη, το πλοίο μου μετέφερε 1.650 μετανάστες εδώ", δήλωσε ο Torger Brenden διοικητής του Siem Pilot, του πλοίου που διέσωσε τους μετανάστες. "Αυτό είναι ο πληθυσμός μίας μικρής πόλης της Νορβηγίας που μεταφέρθηκε εδώ με ένα μόνο πλοίο σε μία μόλις εβδομάδα -και η μεταναστευτική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Είναι εντυπωσιακό", συνεχίζει ενώ αναφέρει και πόσο επικίνδυνα είναι τα πλοιάρια που τους μεταφέρουν.

"Μπορεί να είναι αλήθεια ότι η παρουσία μας ενθαρρύνει περισσότερους μετανάστες, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να μιλάω για τα πολιτικά. Το να σώζεις περίπου 1.000 ζωές σε μία μέρα είναι τελικά μία καλή μέρα στο γραφείο", τονίζει.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post