ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/04/2016 18:05 EEST | Updated 15/04/2016 19:27 EEST

Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Eurokinissi

«Ήρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Σας γύρισαν την πλάτη, σας είπαν ψέματα, σας κορόιδεψαν, διώξτε τους», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 10ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιείται στο κλειστό Γυμναστήριο Ευόσμου.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα. Έκανε λόγο για «παρέα του Μαξίμου», που έχει βάλει κλούβες της Αστυνομίας έξω από αυτό, («δεν μπορούν να βγουν από το Μαξίμου, δεν μπορούν να βγουν στη νέα γενιά» ανέφερε χαρακτηριστικά) και η οποία «ήρθε η ώρα να φύγει». «Η κυβέρνηση διέψευσε κατεξοχήν τις προσδοκίες της νέας γενιάς, είναι πιο παλιό από το παλιό.

Οι νέοι δεν παραμυθιάζονται. Να πούμε στον κ. Τσίπρα ότι ήρθε η ώρα να φύγει. Να φύγει αυτή η Αριστερά. Η νίκη έρχεται από τη Θεσσαλονίκη», επισήμανε. Οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόλις μπήκε στον χώρο του συνεδρίου, σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν για αρκετά λεπτά. Στη διάρκεια της ομιλίας του φώναζαν συνθήματα όπως «Κυριάκο γερά να φύγει η Αριστερά», «Κυριάκο μαζί στη νέα εποχή», «η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη».

Να «βγάλουν κόκκινη κάρτα στον κ. Τσίπρα» ζήτησε από τις νέες και τους νέους της ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ακούσαμε τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ χθες, τον κ. Πολάκη να αποκαλεί τους 25χρονους «χθεσινά αυγά» επειδή τόλμησαν να του πουν μια διαφορετική άποψη. Στείλτε ένα μήνυμα: Να φύγει αυτή η Αριστερά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν μας αρκεί απλώς μια εκλογική ήττα, πρέπει να πούμε ότι καταφέραμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Κοιτάξτε στα μάτια αυτούς που κάθονται δίπλα σας και αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς σήμερα για να γίνει η ζωή τους καλύτερη; Αυτούς που κλείνουν τα αυτιά τους στο άκουσμα της πολιτικής. Αυτούς που μας γυρνάνε την πλάτη. Για αυτούς πρέπει να δώσετε τη μάχη, για αυτούς πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Και πρέπει να τη δώσετε, γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει εχθρό της τη νέα γενιά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να παίξει άμυνα απέναντι στην οργή της κοινωνίας. Τα κάνει όλα αυτά ως άμυνα στην οργή της κοινωνίας, που έχει προκαλέσει η αναξιοπιστία και η ανικανότητά του. Την άμυνα του κομματικού κράτους, των προσλήψεων για κολλητούς, που απαιτούν να πληρώσετε εσείς οι νέοι από τους φόρους και τις εισφορές σας. Πού είναι η δικαιοσύνη; Με την άμυνα των καταλήψεων, που στόχο έχουν να διατηρήσουν τα προνόμια των λίγων σε βάρος της μόρφωσης εκατοντάδων χιλιάδων φοιτητών. Που είναι η ελευθερία στη γνώση; Την άμυνα της παραβίασης βασικών ελευθεριών. Την άμυνα της λάσπης ως απάντηση σε κάθε πολιτικό επιχείρημα. Που είναι ο διάλογος και η συμμετοχή; Που είναι οι καλύτερες μέρες που σας υποσχέθηκαν; Που είναι η ελευθερία στη γνώση όταν κατεδαφίζουν και τη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση;»

Για τον εαυτό του, είπε ότι δεν παρουσιάζεται ως σωτήρας της νέας γενιάς, ως κάποιος που έχει έτοιμες λύσεις για όλα, αλλά θέλει να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια εθνική στρατηγική για την Παιδεία και υπογράμμισε: «Η παιδεία είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να αλλάξουμε νοοτροπία σε αυτή τη χώρα. Η παιδεία είναι ο πυλώνας του πολιτισμού μας. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα όλων των Ελλήνων στη μόρφωση, είτε βάζοντας λουκέτο σε Πανεπιστήμια, είτε βάζοντας υπέρμετρους φόρους, είτε κατεδαφίζοντας την ιδιωτική εκπαίδευση, είτε ποινικοποιώντας την αριστεία. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε από την αρχή την αρχιτεκτονική του εκπαιδευτικού συστήματος. Με σχολεία και δασκάλους που θα βρίσκουν και θα αναδεικνύουν το ταλέντο του κάθε μαθητή. Με πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. που θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις πανευρωπαϊκά για το επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής κατάρτισης που θα προσφέρουν. Με μεταπτυχιακά προγράμματα που θα προσελκύουν φοιτητές από όλον τον πλανήτη. Με σπουδές που θα συνδέονται με την αγορά εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης επεφύλαξε ειδική αναφορά στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν εργασία και παρατήρησε: «Είστε κεφάλαιο για τη χώρα. Θέλουμε να γυρίσετε πίσω μετά τις σπουδές σας, θέλουμε να συμβάλετε στην ανόρθωση του τόπου με τη γνώση και την εμπειρία σας. Να γυρίσετε στην πατρίδα που αγαπάτε, και μαζί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε η Ελλάδα και οι Έλληνες να έχουν τη θέση που τους αξίζει στο σύγχρονο κόσμο».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μια ουσιαστική ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, ζήτησε από την ΟΝΝΕΔ να αλλάξει η ίδια - και για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει τόνισε: «Σας ζητώ όλοι μαζί να σηκώσουμε τους νέους από τον καναπέ και να τους φέρουμε στο δικό μας γήπεδο. Αλλάξτε τον τρόπο που γίνεται σήμερα η πολιτική. Πείτε όχι στο ρουσφέτι και στο βόλεμα. Πείτε ναι, σε οτιδήποτε μπορεί να φέρει οξυγόνο στο πολιτικό μας σύστημα. Δεν θέλω μια ΟΝΝΕΔ μηχανισμών, δεν θα ανεχτώ μια ΟΝΝΕΔ που θα αναπαράγει παθογένειες του χθες, παθογένειες πελατειακών σχέσεων. Θέλω την ΟΝΝΕΔ που θα συνομιλεί με το μέλλον και θα σχεδιάζει το μέλλον. Εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε καινούργιες ιδέες. Σας θέλω μαζί μου για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το δικό σας αύριο. Το αύριο της νέας γενιάς. Το αύριο της Ελλάδας μας».

«Μια φορά ΟΝΝΕΔιτης για πάντα ΟΝΝΕΔιτης» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, είπε ότι καταρρέει η αριστερή ιδεολογία και πως είναι η ώρα να κυριαρχήσει η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της Ν.Δ., Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκτίμησε ότι με τις καταστατικές αλλαγές που θα προταθούν στο επικείμενο συνέδριο θα κατοχυρωθεί η οριστικά η αυτονομία της ΟΝΝΕΔ.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντέχει άλλες ιδεοληψίες και η Ν.Δ. μας χρειάζεται όλους ενωμένους», επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης.

Χαιρετισμό στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ απηύθυναν, επίσης, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Ευόσμου Κορδελιού Πέτρος Σούλας.

Το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Θεόδωρος Καράογλου, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης κ.α.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post