ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/04/2016 06:50 EEST | Updated 15/04/2016 06:50 EEST

Αιχμές Τόσκα κατά της ΕΣΗΕΑ με αφορμή την κριτική του σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ

sooc

Αιχμές κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για δήθεν νικηφόρους αγώνες εναντίον της διαπλοκής και της… πολυθεσίας αφήνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό και μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου. Αφορμή για να ξεσπάσει η διαμάχη αυτή δόθηκε όταν ο κ. Τόσκας σχολίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ ρεπορτάζ δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης για την Ειδομένη κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ φημολογίας» εκ μέρους της δημοσιογράφου.

Στη σχετική ανακοίνωση ο υπουργός κ. Τόσκας αναφέρει:

«Τόλμησα να κάνω κριτική σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ, γιατί σε εκπομπή ενημέρωσης στην οποία έτυχε να είμαι προσκεκλημένος, μετέδιδε, όπως η ίδια είπε, φημολογίες και όχι γεγονότα.

Οι κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν την πραγματική αφορμή της κριτικής μου, μου επιτέθηκαν ότι τάχα “θέλω να κάνω τον αρχισυντάκτη” ενώ είμαι στρατηγός, ότι “κάνω τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ” και άλλα παρόμοια ηχηρά.

Θλίβομαι γι αυτό το χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και επίδειξης πατρωνίας, κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Το ότι θέλετε να μου στερήσετε και το δικαίωμα κριτικής, είναι ένας αντάξιος στόχος σας.

Κατά τα άλλα, σας συγχαίρω για τους νικηφόρους αγώνες σας εναντίον της διαπλοκής και της ...πολυθεσίας!».