ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/04/2016 04:44 EEST | Updated 16/04/2016 04:45 EEST

Τσακαλώτος και Λαγκάρντ συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση

ASSOCIATED PRESS
Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos, right, speaks with Managing Director of the International Monetary Fund Christine Lagarde during a round table meeting of eurogroup finance ministers at the EU Lex building in Brussels on Sunday, July 12, 2015. Greece has another chance Sunday to convince skeptical European creditors that it can be trusted to enact wide-ranging economic reforms which would safeguard its future in the common euro currency. (AP Photo/Michel Euler)

Με την Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε χθες Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συζήτησαν τόσο για την αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος όσο και για όσα είχαν να κάνουν με την υπόθεση των διαρροών στελεχών του ΔΝΤ στο Wikileaks.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης η ομάδα του ΔΝΤ να επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσει τις συζητήσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφορικά με την συνάντηση:

«Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά την Εαρινή Συνοδό του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Συζήτησαν την πρόοδο σχετικά με την τρέχουσα αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής του ESM για την Ελλάδα και την ανάγκη να έλθει σε μια ταχεία ολοκλήρωση.

Η Γενική Διευθύντρια τόνισε ότι το Ταμείο παραμένει έτοιμο να υποστηρίξει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα βασίζεται σε βιώσιμα, ρεαλιστικά μέτρα και μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους και θα συνοδεύεται από την αναγκαία μείωση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

Η κ. Λαγκάρντ και ο κ Τσακαλώτος συμφώνησαν η ομάδα του ΔΝΤ να επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσει τις συζητήσεις».