ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/04/2016 14:01 EEST | Updated 16/04/2016 14:01 EEST

Τσίπρας: Να υποστηριχθεί η καθιέρωση ασφαλούς διόδου στην Ευρώπη για όσους έχουν ανάγκη προστασίας

Eurokinissi

Με δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNN -τις οποίες έκανε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της επίσκεψης στη Λέσβο και οι οποίες θα προβληθούν αργότερα εντός της ημέρας στις ΗΠΑ από τον σταθμό- όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισήμανε τη μεγάλη σημασία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Λέσβο.

Η μεγάλη σημασία της επίσκεψης κατά τον πρωθυπουργό έγκειται σε τρεις κυρίως λόγους: Ειδικότερα, αναδεικνύει την παγκόσμια διάσταση του προσφυγικού ζητήματος.

Επίσης, το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σημαίνει ότι αποτελεί το επίκεντρο και τη χώρα εκείνη που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Επιπλέον, η ενέργεια του Πάπα Φραγκίσκου να πάρει μαζί του στο Βατικανό πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα (σ.σ. οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα πριν από τη συμφωνία της 20ης Μαρτίου), είναι ένα μήνυμα προς όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη και ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ανοικτή για όσους χρήζουν της προστασίας της.

Επίσης ο πρωθυπουργός με αναρτήσεις του στο Twitter τόνισε ότι η επίσκεψη των προκαθημένων αποτέλεσε ευκαιρία να φτάσουν παντού πανανθρώπινα μηνύματα που είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Επεσήμανε δε την ανάγκη να υποστηριχθεί η καθιέρωση ασφαλούς διόδου στην Ευρώπη για όσους έχουν ανάγκη προστασίας.

«Είμαστε περήφανοι γιατί ο ελληνικός λαός υπερασπίζεται τις αξίες της αλληλεγγύης και της βοήθειας στον αδύναμο» κατέληξε.