ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/04/2016 08:42 EEST | Updated 16/04/2016 10:17 EEST

Τι είπε στην κατ' ιδίαν συνάντηση ο Πάπας με τον Αλέξη Τσίπρα

Archive

"Η επίσκεψη σας σημαντική ευκαιρία να αναδειχθεί η αναγκαιότητα τερματισμού του πολέμου και της εκμετάλλευσης ανθρώπων από τους διακινητές. Γι' αυτό είναι σημαντική η θεσμοθέτηση νόμιμης και ασφαλούς μετεγκατάστασης στην Ευρώπη.

Ο ελληνικός λαός παρά το ότι έχει υποφέρει από τα μέτρα λιτότητας, που οι διεθνείς χρηματαγορές επέβαλαν στη πατρίδα μου προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες, έδωσε από το υστέρημά του για να προσφέρει ανθρωπιά και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Είμαι υπερήφανος για αυτό. Όταν άλλοι στην Ευρώπη ύψωναν τείχη, στο όνομα  μάλιστα της Χριστινικής Ευρώπης, η Ελλάδα επέδειξε αλληλεγγύη και ανθρωπιά υπερασπιζόμενη πανανθρώπινες αξίες." ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στον Ποντίφικα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική στάση του ελληνικού λαού, ο οποίος, παρά το βάρος της πολυετούς οικονομικής κρίσης, επιδεικνύει αλληλεγγύη και προσήλωση στις οικουμενικές αξίες.

Στην συνάντηση , τονίστηκε επίσης, η ανάγκη να προστατευθούν οι πρόσφυγες από τα επικίνδυνα περάσματα του Αιγαίου και της Μεσογείου, μέσα από την καταπολέμηση των κυκλωμάτων των διακινητών, την εξάλειψη των παράνομων διόδων και την κατοχύρωση νόμιμων διαδικασιών επανεγκατάστασης στην Ευρώπη.