ΔΙΕΘΝΕΣ
17/04/2016 15:20 EEST | Updated 17/04/2016 15:20 EEST

Στους 30° Κελσίου η θερμοκρασία τη Δευτέρα. Άπνοια και αφρικανική σκόνη

Yiannis Kourtoglou / Reuters
Tourists relax under trees in central Athens, Greece August 4, 2015. Southeastern Europe and the Middle East region have been affected by higher-than-normal temperatures in recent days. REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Στους 30 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος τη Δευτέρα, φτάνοντας στα υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Οι δε άνεμοι θα είναι ασθενείς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ ενώ οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν για μία ακόμη φορά την μεταφορά αφρικανικής σκόνης κάνοντας ακόμη πιο αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ελάχιστες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 31 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κι εδώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 ως 30 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε λίγες νεφώσεις, ιδίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο όμως η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς σε ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 31 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς εντάσεων 2 με 3 μποφόρ, μεταβλητοί. Η θερμοκρασία από 13 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Τέλος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 28 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι ελάχιστες τιμές θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.