ΔΙΕΘΝΕΣ
17/04/2016 17:50 EEST | Updated 17/04/2016 18:11 EEST

Χωρίς συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου έληξε η σύνοδος στη Ντόχα

ASSOCIATED PRESS
An oil pump works at sunset Monday, Jan. 18, 2016, in the desert oil fields of Sakhir, Bahrain. Iran is aiming to increase its oil production by 500,000 barrels per day now that sanctions have been lifted under a landmark nuclear deal with world powers, a top official said. (AP Photo/Hasan Jamali)

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο της Ντόχα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου ( προκειμένου να οδηγήσει σε μείωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς του πετρελαίου και κατά προέκταση στην επίτευξη σταθερότητας των τιμών), ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαϊκών Πηγών της Νιγηρίας, Εμάνουελ Ίμπε Κατσίκουου.

"Δεν υπάρχει συμφωνία", είπε στους δημοσιογράφους ο Νιγηριανός υπουργός.

Την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου χωρίς συμφωνία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ.

Σύμφωνα με τον Κατσίκουου, ένα ενδεχόμενο πάγωμα της παραγωγής θα συζητηθεί στη σύνοδο των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ τον επόμενο Ιούνιο στη Βιέννη.

Πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters είπαν ότι οι τα μέλη του ΟΠΕΚ δήλωσαν στους εκπροσώπους των άλλων χωρών, που δεν μετέχουν στον Οργανισμό αυτό, ότι θα πρέπει πρώτα να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ τους, πιθανόν στη σύνοδο του Ιουνίου, και ότι κατόπιν θα καλέσουν τις υπόλοιπες χώρες να συμμετάσχουν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)